Ana sayfa » Güncel » FOÇA’DA, ÇOCUK İSTİSMARI PROTESTOSU..

FOÇA’DA, ÇOCUK İSTİSMARI PROTESTOSU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- Foça’da,  son günlerde Türkiye genelinde yaşanan çocuk istismarı ve bu konudaki suçlarla ilgili yasal eksiklikler protesto edildi.

 Foça Demokrasi Meydanı’nda yapılan basın açıklamasından sonra katılımcılar yarım saat oturma eylemi yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça Kadın Kolları’nın düzenlediği protestoya İzmir 26’ncı dönem Milletvekili Zeynep Altıok, Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz, CHP İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, CHP Aliağa eski İlçe Başkanı Özcan Durmaz, partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP Foça Kadın Kolları Başkanı Suna Saraçoğlu yaptığı basın açıklamasında herkesin çocukları için endişe duyduğuna vurgu yaptı. Açıklamada, çocuk istismarını övenlerin, altı yaşında çocuklarla evlenilebilir deyip teşvik edenlerin, ‘beş yaşındaki çocuğun rızası vardı’ gibi sapkın ifadelerde bulunanlara cezai yaptırımlar getirilmesi talep edildi.

Suna Saraçoğlu, “Hükümeti acil olarak tedbir almaya çağırıyoruz. Kadınlar, anneler, babalar olarak, çocuklar için güvenli ortamlar oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya ve istismarcılar hakettikleri cezayı alıncaya kadar mücadele ve takibe devam edeceğiz.

Çocuklarımızı korumak hepimizin görevidir. İstismara susmak, buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Kirli zihniyetlerin sinsice hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com