Ana sayfa » Güncel » İZMİR TRAFİĞİNE, HAVADAN DENETİM..

İZMİR TRAFİĞİNE, HAVADAN DENETİM..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme ve Havacılık Şube Müdürlüğü ekipleri kent genelinde helikopterle trafik uygulaması yaptı.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Arif Aysun’un katıldığı uygulamada, Adnan Menderes Havalimanı’ndan havalanan helikopterle İzmir-Aydın Çevreyolu, İzmir-Çeşme Otoyolu, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve bölge trafiğin sorumluluğundaki kara yollarında seyir halindeki sürücüler denetlendi.

Denetimler esnasında emniyet kemeri, şerit ihlali, hatalı sollama, takip mesafesi gibi trafik kurallarını ihlal edenler, helikopterle bağlantılı ekiplere bildirildi. Uygulamaya katılan ekipler, plakası bildiren araç sürücülerine ceza kesti. 


Uygulama hakkında bilgi veren Aysun, denetimler sonucu kask takma oranın arttığını belirterek, “Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından planlanan uçuşlar hafta 3 gün olmak üzere devam etmekte. Bugün yüz kilometrelik bir alan içerisinde yaptığımız uçuşta, öncelikle otoyol üzerinde park eden araçları kontrol ettik. 

“KASK TAKMA ORANININ ARTTIĞINI GÖRDÜK”

Bu araçların arızadan değil başka maksatla park ettiklerini tespit ettik. Bunları da ekiplerimiz marifetiyle otoyoldan men ettik. Kasksız motosikletler üzerinde yaptığımız kontroller ise bizi sevindirdi. Kask takma oranının arttığını gördük. 30- 40 motosikletten birkaçının kask takmadığını gördük. Onları da ekiplere bildirdik. Bu uçuşlarda karayolları ve sürüş güvenliğine yönelik uçuşlar yapılmakta. Bu uçuşlarımız ve denetimlerimiz kararlılıkla devam etmekte” ifadesinde bulundu..

Kaynak-DHA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com