İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN SIĞINMACILAR İÇİN GENİŞ ÇAPLI ÇALIŞMA..

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki sığınmacılarla ilgili kapsamlı bir çalışma başlatıyor. İBB Meclisi’nde kabul edilen önergeye göre; sığınmacı çocuklar için dil ve beceri kursları hayata geçirilecek, göçmen danışma ve bilgilendirme ofislerinin açılacak, göçmenlerin uyum süreçleriyle ilgili daha etkin çalışmalar yapılacak.

Kentte, ‘Adalet ve Eşitlik’ temasıyla örnek projelere imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Türkiye’de son dönemde tartışma konusu olan sığınmacı meselesi ile ilgili önemli bir çalışmayı başlatıyor. İzmir’in Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ülkede görüş ayrılıklarının yaşandığı sığınmacı meselesi ile ilgili; kentteki sığınmacıların hayatlarını iyileştirmek ve insani yaşamlarını sürdürebilmek adına görevi gereğince üzerine düşeni yapacağını ifade etmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ihtisas komisyonlarının çalışması sonucu meclis gündemine gelen ve oy birliği kabul edilen önergeye göre; İzmir’de 150 bin civarında olduğu ifade edilen sığınmacıların yaşadığı sıkıntı ve zorluklardan en çok çocukların etkilendiği belirtilerek, yoksul ve göçmen çocukların yakından izlenmesi, çocukların ve ailelerinin eğitim, sosyal ve kültürel durumlarıyla ilgili çalışma ve araştırma yapılması kararlaştırıldı.

HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK?

İBB Meclisi’nin 17 Eylül 2021 tarihli toplantısında oy birliği ile kabul edilen önergeye göre sığınmacılarla ilgili yapılması planlanan çalışmalar şöyle:

Eşgüdümlü çalışma..

Göçmenlerin (düzenli ve düzensiz) uyumu süreçlerinde yerel yönetimlerin belirleyici unsurlar olmasının yanında ulusal, uluslararası devlet, sivil toplum ve göçmenlerin kendileri gibi aktörlerin birlikte eşgüdüm içerisinde daha etkili ve verimli olması çalışmalar yapılacak.

Farkındalık ve ortak akıl..

Göç konusunda yerel bir farkındalık ve ortak bir çözüm bulma bağlamında, kent konseyini etkin bir şekilde kullanmak suretiyle göçü değerlendirmek ve ortak bir akıl geliştirerek çözüm bulabilme noktasında kent konseyi daha etkin kullanılacak.

Danışma ve bilgilendirme ofisleri..

Göçmenlerin yoğun yaşadığı mahallelerde İzmir İl Göç İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile birlikte yürütülecek işbirliği çerçevesinde göçmen danışma ve bilgilendirme ofislerinin açılacak, bu ofislerde istihdam edilecek tercüman aracılığı ile mülteci ve göçmenlere yönelik hak ve hizmetlerin iletilecek ve bilgilendirme sağlanacak.

Yabancı hibe programları..

Gelecekte yaşanması muhtemel sosyal ve kültürel çatışmaların önüne geçilebilmesi için projeler geliştirilecek, düzenli ve düzensiz göçler ile ülkeye gelenlerin sosyal, kültürel ve görsel olarak desteklenmesi için yabancı hibe programlarından daha çok faydalanılacak.

Dil ve beceri kursları..

‘Okul herkes içindir’ anlayışı çerçevesinde çocukların okula adaptasyonunu sağlayacak dil kurslarının ve diğer beceri kursları ile öneri çalışmalarının kurumsal yapı içerisinde diğer kamu ve sivil toplum örgütleri ile birlikte hayata geçirilmesi sağlanacak..

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

SOLAKOĞLU: “SOĞAN FİYATI KIŞIN GÖZ YAŞARTACAK…”

KUZEYEGEHABER-CHP Tarım ve Orman Gölge Bakanı Sencer Solakoğlu, Karacabey’de...

ÜNLÜ İSİMLER AHBAP SORUŞTURMASI KAPSAMINDA İFADE VERECEK…

KUZEYEGEHABER-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ahbap Derneği’ne ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında...

AKARYAKITA ZAM YAĞMURU SÜRÜYOR, SIRA BU KEZ BENZİN DE…

KUZEYEGEHABER-ABD-İran geriliminin zirve yapmasıyla birlikte küresel enerji piyasalarında da...

TOPRAKLA BULUŞTULAR, HASAT SEVİNCİNİ BAŞKAN TUGAY’LA PAYLAŞTILAR…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Mahalle Bostanlarında...

BÜYÜKŞEHİR’DEN KAÇAK MOLOZ DÖKENLERE DRONLU TAKİP…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi, kaçak hafriyat dökümlerine karşı dron destekli...

Başlıklar

SOLAKOĞLU: “SOĞAN FİYATI KIŞIN GÖZ YAŞARTACAK…”

KUZEYEGEHABER-CHP Tarım ve Orman Gölge Bakanı Sencer Solakoğlu, Karacabey’de...

ÜNLÜ İSİMLER AHBAP SORUŞTURMASI KAPSAMINDA İFADE VERECEK…

KUZEYEGEHABER-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ahbap Derneği’ne ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında...

AKARYAKITA ZAM YAĞMURU SÜRÜYOR, SIRA BU KEZ BENZİN DE…

KUZEYEGEHABER-ABD-İran geriliminin zirve yapmasıyla birlikte küresel enerji piyasalarında da...

TOPRAKLA BULUŞTULAR, HASAT SEVİNCİNİ BAŞKAN TUGAY’LA PAYLAŞTILAR…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Mahalle Bostanlarında...

BÜYÜKŞEHİR’DEN KAÇAK MOLOZ DÖKENLERE DRONLU TAKİP…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi, kaçak hafriyat dökümlerine karşı dron destekli...

TEMA VAKFI GÖNÜLLÜLERİNE TAHLİYE…

KUZEYEGEHABER-NATO Zirvesi öncesi yapılan operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan TEMA...

ÖZEL: “YENİ PARTİ SADECE CHP’LİLERLE SINIRLI OLMAYACAK…”

KUZEYEGEHABER-Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesinin 21 Mayıs...

CHP’DEN BİR GÜNDE 400 BİN İSTİFA!…

KUZEYEGEHABER-CHP’nin Ocak 2026’da 1 milyon 922 bin 757 üyesi...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler