KUZEYEGEHABER-TBMM Genel Kurulu’nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, bugün Meclis’te terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a yönelik slogan atılmasına tepki göstererek, “Dünyanın hangi ülkesinin Meclisinde terör örgütü ele başı lehine sloganların atıldığı ve bunun hiçbir yaptırımla karşılaşmadığı olmuştur” dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda partilerin grup başkanvekilleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“ÖCALAN BİR HALK ÖNDERİ DEĞİLDİR”
Kavuncu, DEM Parti grup toplantısı öncesinde Meclis’te terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a yönelik slogan atılmasını eleştirerek şunları söyledi:
“Dünyanın hangi ülkesinin Meclisinde terör örgütü ele başı lehine sloganların atıldığı ve bunun hiçbir yaptırımla karşılaşmadığı olmuştur? Şöyle bir durumu biz 2023 Genel Seçimlerinden önce yaşasaydık neler olurdu bir tahmin edin. Ben eminim, iktidar partisi bunla ilgili hemen bir soruşturma başlatır ve bunun her yerde propagandasını yapardı. Ama bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında bir terör örgütünün lideriyle ilgili sloganlar atılıyor ve iktidar sıralarından tek bir cümle biz duyamıyoruz.
Anlaşılan artık bu sizleri hiçbir şekilde rahatsız etmiyor arkadaşlar, bu net olarak görünmüş. Öcalan bir halk önderi değildir, Öcalan bir terör örgütünün ele başıdır! Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak başta olmak üzere, birçok suçtan hüküm giymiştir. Öcalan’ı Türkiye’de yaşayan Kürtlerle eş gören, Türkiye’de yaşayan bütün Kürtlerin lideriymiş gibi yansıtan bu sürecin yarattığı tahribatı da en ağır şekilde hep beraber görüyoruz, umarım daha da büyüyecek bir şekilde görmeyiz…”
Kaynak: Yeniçağ