Ana sayfa » Güncel » ÖZEL: ”AK PARTİ’NİN KALESİ OLAN YERDE MEYDAN İNLİYOR, ERDOĞAN İSTİFA DİYE!…”

ÖZEL: ”AK PARTİ’NİN KALESİ OLAN YERDE MEYDAN İNLİYOR, ERDOĞAN İSTİFA DİYE!…”

Yazar Erdinç Şahin
0 Yorum

KUZEYEGEHABER-CHP’nin düzenlediği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitiglerinin 57’ncisi Afyonkarahisar’da yapıldı.

Özgür Özel’in konuşması öncesi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan Silivri’de tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun mektubunu okundu.

Özgür Özel konuşmasında “Birleri kalabalıklardan korkarken gücü milletten değil Amerika arayayım derken buraya Milli İradeyi göstermeye, patron benim ben seçerim diyenler gelmiş” dedi.

Özgür Özel konuşmasında ‘Ak Parti’nin kalesi olan yerde meydan inliyor, şimdi meydan istifa diyor hadi bakalım Erdoğan kurtarsın seni Trump Afyonluların elinden” diye seslendi.

Ne oldu? Meşruiyet uçtu gitti. Meşruiyet bu meydanda olacakken Trump’ta arandı. Şimdi meydan istifa diyor. Hadi bakalım Erdoğan kurtarsın seni de Trump’ta göreyim Afyonluların elinden. Hadi bakalım.

”BU İKTİDAR SADECE ZENGİNE İYİ GELEN YANDAŞA İYİ GELEN BİR İKTİDARDIR”

-Bu iktidar sadece zengine iyi gelen yandaşa iyi gelen bir iktidardır. Buradan ısrarla söylüyorum en zengin yüzde 20 toplam gelirin yüzde 80’ini alıyor, bu memlekette en zengin yüzde bir yüz kişinin en zengini gelirin yarısını alıyor geri kalan 99 kişi kalan yarısını bölüşüyor, biz CHP olarak kimsesizlerin kimsesi olmaya geliyoruz…

-Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel miting öncesi sosyal medya hesabı üzerinden “Afyonkarahisar’dayız! Kurtuluşun şehrinde adalet için meydanlardayız!” diyerek mesaj paylaşmıştı.

Erdoğan’ın hediyelerle ABD’ye gittiğini ancak ülkeye bir kazanımla dönmediğini belirten CHP Genel Başkanı Özel,konuşmasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da şöyle değindi;

“Erdoğan Amerika’ya gitti. Görüşmeler yaptı. Boeing’in B’si, nükleerin N’si, doğalgazın G’si var. Ama Gazze’nin G’si yok. 65 bin insan öldü, çoğu çocuk. Gazze’den bir kelime bile edilmedi.”

“BELKİ DE ABD ZİYARETİNDE DİPLOMA ALDI…”

Miting sırasında atılan “diplomasız Erdoğan” sloganlarına da atıfta bulunan Özel, “Belki de diplomayı son Amerika ziyaretinde aldı. Belki Trump’tan aldı. Zaten meşruiyeti de icazeti de Trump’tan arıyor olabilir” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal da, “Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda halkçı belediyecilikle örnek işler yaptık. Bu başarıyı genelleştireceğiz” ifadelerini kullanarak, sosyal yardımlar, halk lokantaları, kreşler ve kent kart projelerine değindi.

İşte anbean takip edilen mitingde yaşananlar şunlardı:

Özgür Özel açıklamalarını şöyle sürdürdü;

Biz bugün buraya Afyon’un vicdanına sığınmaya geldik. Biz bugün burada bir miting yapmaya değil, hak için, hukuk için, demokrasi için bir büyük eylemi yapmaya geldik. Miting olunca Afyon’da bu meydana tüm partiler geliyor.

“AMERİKA’DA İCAZET ARAYANLARA KARŞI MİLLİ İRADE BURADA”
İktidar partisi de geliyor ve son zamanlarda şu arama noktasına kadar zor varıyor. O arama noktasının iki katını dolduran Afyonlulara helal olsun be. Helal olsun. Birileri meydanlardan kaçarken, birileri kalabalıklardan korkarken, birileri aman aman sıcak salonlarda, serin salonlarda oturayım. Buradan siyaset yapayım, gücü, icazeti millette değil Amerikalarda arayım derken buraya buraya “milli iradeyi, milletin gücünü göstermeye, patron benim, ben seçerim, kim dersem o yönetir. Bunu bilen benim. Çünkü milli iradeyim” diyenler gelmiş. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. 1950’den beri Afyon’da belediye seçimleri yapılıyor. Tam 15 kez sandık başında şehrin kime emanet edileceğine Afyonlular karar verdi. 15 kez kazanamadık biz.

15 kez kaybettik ama dönüp de Afyon’a küsmedik. Sen doğrusunu bilmiyorsun, doğrusunu bilmiyorsun demedik. Sen bilmezsin. Bu şehri yöneteceği millet karar vermez, biz karar veririz demedik. Sabrettik, çalıştık, hatayı kendimizde aradık, doğru adayı bulduk. Afyon’un önüne koyduk, seçimleri kazandık. İşte İşte genel başkanı olduğumda grup başkan vekilim olan mecliste 4 dönem 8 yıl aralıksız birlikte görev yaptığımız, iyi günde kötü günde yan yana durduğumuz, birbirimize sahip çıktığımız, partimize, ülkemize sahip çıktığımız, benim kardeşim sizin evladınız Burcu Köksal….

Hem de öyle birkaç parti yarışırken aradan çıkarak falan değil. Yüzde 51 oyla iki kişiden birinin fazlasını alarak seçildi. Ona da helal olsun size de helal olsun. Burcu Burcu başkanınız 18 aydır çalışıyor. Aralıksız. Zaten aday yaparken ilk ben inanmıştım.

”BU İKTİDAR SADECE ZENGİNE İYİ GELEN YANDAŞA İYİ GELEN BİR İKTİDARDIR.”

Seçimi kazanacağına ben inandım. Siz inandınız. Çok başarılı olacağını elbette biliyordum. Şöyle bir bakınca iki tane kent lokantasında 4 çeşit yemeği 75 liraya sunan halk gıda marketi ile temel gıda ürünlerini piyasanın çok altında bir fiyatla sizlere ulaştıran halk ekmekle 25.000 ekmeği uygun fiyattan hemşehrilerine kavuşturan zafer kartla ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımlar sunan çocukların eğitimi için Zafer Çocuk Dünyası’nı açan öğrencilere sınav ücreti için destek veren kırtasiye yardımı yapan Zafer Çocukları kreşi ile yoksul aile çocukları için kreş açan onların erken yaşta eğitimine katkı sağlayan becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan annelerini sosyal yaşama, iş yaşamına katan ve bu projelerin hepsini yaparken bir yandan da tiyatro festivallerini eksik bırakmayan Bülent Ecevit Millet Bahçesi’ni açan sokaktaki canlar için Pati Köy Mama üretim tesisini açan yani bu kısa zamanda birkaç dönemlik hizmetleri bu kısıtlı bütçeyle bunca borca rağmen yapan Burcu başkana helal olsun.

”AK PARTİ’NİN KALESİ OLAN YERDE MEYDAN İNLİYOR. ERDOĞAN İSTİFA DİYE”

Tabii tabii biz burada muhteşem bir miting yapıyoruz da orada yan tarafta buraya sığamayanlar gelmiş onları da selamlıyorum. Tayyip Erdoğan o kalabalığı bulsa kalabalık toplandı der miting yapar sizinle. Burcu çalışıyor ama iktidar maalesef Afyon’u unuttu. Eber Gölü kurumaya yüz tuttu ama önlem almıyorlar. Zafer Havalimanı her yıl zarar etmeye devam ediyor. Bu sene 220 milyon TL daha uçmayan yolcu için başta garanti verdikleri için ödeme yaptılar. Dile kolay 220 milyon TL. O para Afyon’da burcu da olsa ne hizmetlere, Kütahya’da belediye başkanımız da olsa ne hizmetlere dönüşür ama burada uçmayan yolcu için garanti ödemesi.

Hastane yaparlar gelmeyen hasta için ödeme. Yol yaparlar geçmeyen araç için ödeme. Tünel yaparlar geçmeyen araçlar için ödeme. Bu millet bu kadar yokluk, bu kadar sıkıntı çekerken kendi müteahhitlerine bu paraları peşkeş çekenlere yazıklar olsun. Afyon bunu unutmaz. Diğer yandan Tayyip istifa Tayyip istifa Tayyip istifa Tayyip istifa Tayyip istifa Tayyip istifa Yeşil Afyon gibi yerde hani diyorlar ya zamanında diyorlardı.

Biraz önce Burcu Başkan anlattı. AK Parti’nin kalesi olan yerde meydan inliyor. Erdoğan istifa diye. Ne oldu? Meşruiyet uçtu gitti. Meşruiyet bu meydanda olacakken Trump’ta arandı. Şimdi meydan istifa diyor. Hadi bakalım Erdoğan kurtarsın seni de Trump’ta göreyim Afyonluların elinden. Hadi bakalım.

Ey Erdoğan altına sandalye sürmekle altından sandalye çekmekle olur olmaz övgüler dizmekle, karşısına dizdiği bu memleketin bakanlarına çocuk muamelesi yapmakla, çok akıllıymış bunlar demekle olmuyor. Meydanlarda oluyor bu iş. Meydanlarda oluyor. Hükümet istifa Hükümet istifa Hükümet istifa diye niye niye bu kadar öfkelisiniz? Çünkü Afyon’un şeker fabrikası vardı kapattılar. Sekası vardı kapattılar. Buradan hatırlatalım. Afyon biliyor da Türkiye duysun. Türkiye’nin nüfusu 63 60 milyonu AK Parti geldi. Bugün 86 milyon. O gün Afyon’un nüfusu 812 bindi. Sanırsın aynı oranda açsa 1.100.000 olması lazım. Rahat rahat milyon geçmesi lazım. Ama 60.000 kişi kayıpla 750.000 kişi. Yani 22 yılda Türkiye 60 milyondan 83 milyona giderken Afyon neredeyse 850.000’den 750.000’e doğru gerilemiş.

Bu şehri küçültüyorlar. Bu şehri yoksullaştırıyorlar. Oy alırken yüz döndükleri yüz sürdükleri bu şehre sonra sırtlarını dönüyorlar. Önümüzdeki sandık gelince Afyon’a sırtını dönene Afyon’da sırtını dönecek. Afyon’da sırtını dönecek. Afyon’da söz verilen hızlı tren 13 yıldır yok. İsrail’le güya kayıkçı kavgası yapıyorlar haşhaş tohumunu İsrail’den getiriyorlar ve İsrail meşeli tohumlarla üretimi bitirme noktasına getirdiler. Patates 10 liraya maliyeti var. 5 liraya tarlada alıyorlar. Patates üreticisini perişan ettiler.

Ama markette 25 liraya atıyorlar. Tarlada 5 markette 25 maliyeti 10 lira ve patates üreticisi de perişan olmuş durumda.
Bunun için bu cennet şehri bu tarih şehrini bu üretimin topraklarından bereket fışkıran insanının alın terinde bereket olan namusuyla kazanan namusuyla harcayan bu şehri perişan edenleri ilk seçimde gönderecek Afyon. İlk seçimde. Değerli Afyonlular sizin sorunlarınızı çözmeyenler Türkiye’de de bir kara düzen tutturdular gidiyor. AK Parti’nin kara düzeni hakim oldu memlekette. Bu düzende Erdoğan’ın çıkarları sizin çıkarınızla çatışıyor. Erdoğan kendi çıkarları için milletin huzurunu da refahını da hiçe sayıyor…

Kaynak: Haber Merkezi

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Bırakın

Captcha Plus loading...

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2025 | Kuzeyegehaber.com