KUZEYEGEHABER-CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyım atanmasıyla başlayan tartışmalar dün akşam alevlendi. CHP, il başkanlığı binası önünde toplanmak istedi ancak buna izin verilmedi. Valilik, 6 ilçede eylem yasağı ilan etti. CHP binası polislerle çevrelendi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP’nin halkı sokağa çağırdığını belirterek, “Mahkeme kararlarını yok saymak, halkı sokağa dökmeye çalışmak hukuka açık meydan okumadır. Hiç kimse kanunların üstünde değildir. Devlet, kamu düzenini ve milletimizin huzurunu bozacak her türlü girişime karşı kararlılıkla gereğini yapacaktır. Sokak çağrılarıyla provoke edilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.
‘ÜSTÜME DÜŞENİ YAPIYORUM’
X hesabından Yerlikaya’nın bu açıklamasına yanıt veren Özel, “Sn. İçişleri Bakanı, ne ben ne partimden bir başka yönetici, insanları sokağa, şiddete davet etmiyor. Partimizin üyelerini kendi binasına almayan, insanları sokakta bırakan, böyle yaparak bir güvenlik sorunu yaratan, kanunsuz emirle devletin polisini vatandaşla karşı karşıya getirmeye çalışan sizlersiniz! İl Başkanlığımız, Cumhuriyet Halk Partililerin baba evidir, evimizi ablukaya almak haneye tecavüzdür. Millet sizden, algı operasyonu değil, devlet adamlığı bekliyor. İşinizi yapın, hukuka uyun, derhal evimizin önünden çekilin. Ben kimsenin burnu kanamasın diye üstüme düşeni yapıyorum, siz de yapın.” ifadelerini kullandı.
BAKAN TUNÇ’TAN AÇIKLAMA…
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP İl Başkanlığı önünde yaşanan olaylara ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Bakan Tunç, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaşanan gerginlikler ve sosyal medyadaki paylaşımlara ilişkin açıklama yaptı. Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olaylar ve sosyal medya üzerinden yapılan “provakatif” paylaşımlar nedeniyle adli soruşturma başlattığını bildirdi.
YENİ BARİKATLAR GETİRİLDİ…
Polis ekiplerinin CHP İstanbul İl Başkanlığına giriş ve çıkışları engellemesi devam ederken, il başkanlığının önüne sabaha karşı yeni barikatlar getirildi.
CHP binası önündeki gerginlik dün akşamdan bu yana sürüyor. Polis ablukası sabah saatlerinden itibaren devam ediyor…
Kaynak: Gerçek Gündem