KUZEYEGEHABER-Sıcak havalarla birlikte artan orman yangınları ciğerlerimizi yakmaya devam ediyor. Karabük’teki yangında 6. güne girilirken, Bursa’da iki bölge 3 gündür yanıyor. Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki yangın da devam ediyor.
Bursa’da Orhaneli ile Harmancık ilçeleri arasında çıkan orman yangınında ulaşılması güç alanlarda alevlerle mücadele eden ekipler, su tankerlerinin giremediği bölgelere pet şişelerle su taşıyarak söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Tüm bölgelerde ekiplerin alevlerle mücadelesi hız kesmeden devam ediyor.
Bursa’nın Orhaneli ile Harmancık ilçeleri arasında 3 gündür süren orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Geniş bir alanı kül eden yangının boyutu sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Rüzgarsız hava, bölgeyi sis ile kapladı.
Bursa’nın Orhaneli ile Harmancık ilçeleri arasında 26 Temmuz’da başlayan orman yangını 3. gününde de devam ediyor. Yangının boyutu, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte daha net ortaya çıktı. Günün aydınlanmasıyla birlikte yangına havadan müdahale yeniden başladı.
Helikopterler ve yangın söndürme uçakları bölgeye sevk edildi. Gece boyunca aralıksız çalışan kara ekipleri, alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti. Ancak rüzgarın olmaması nedeniyle yükselen dumanın bölgede adeta sis tabakası oluşturduğu görüldü. Yangın sonrası geriye kalan duman bulutları, dron ile havadan görüntülendi.
Kaynak-Gerçek Gündem

