KUZEYEGEHABER-İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Çanakkale merkezli tefecilik operasyonunda 9 şüphelinin yakalandığını, 7’sinin tutuklandığını duyurdu. Şüphelilerin mağdurları yüksek faizle borçlandırarak tehdit ve baskı yoluyla mal varlıklarını ele geçirdikleri belirlendi
Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:
“Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri sonucunda, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve tefecilik suçunu örgütlü olarak işleyen şüphelilere ait 1 milyar 250 milyon TL değerindeki 75 gayrimenkule ve 34 araca el konuldu.
Operasyon kapsamında 2 bin 478 çek ve senet, 10 çek defteri ve çok sayıda bilgisayar, cep telefonu, muhtelif doküman ve dijital materyal ele geçirildi…”