Ana sayfa » Güncel » ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERİ BAKANLIĞA YÜRÜDÜ: “YUSUF TEKİN İSTİFA” SLOGANLARI YÜKSELDİ…

ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERİ BAKANLIĞA YÜRÜDÜ: “YUSUF TEKİN İSTİFA” SLOGANLARI YÜKSELDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, eğitimde yaşanan sorunlar ve kamu ile özel sektör arasındaki ücret eşitsizliğine karşı Ankara’da bir araya geldi. Özel sektör öğretmenleri, haklarını talep etmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyen öğretmenler, yürüyüşün ardından Bakanlık önünde açıklama yaptı.

Haklarını talep etmek için yürüyüş yapan öğretmenler, eylemde Bakan Yusuf Tekin’i istifaya davet etti. “Patronların Bakanı Yusuf Tekin istifa” sloganIarı atarak yürüyen öğretmenler polis engeliyle karşılaştı.

Eğitimde yaşanan sorunları protesto eden öğretmenler Meclis’e yürümek istediklerinde polis sert müdahale etti. Bir polis öğretmenlere silah çekti.

Bir polisin öğretmenlere silah çekmesinin ardından öğretmenler, “Öğretmene nasıl silah çekersin, sizi biz yetiştiriyoruz” diyerek tepki gösterdi. Öğretmenlerin MEB önünde bekleyişi sürüyor.

Öğretmenler şu açıklamaları yaptı:

“Öğretmene verilen değer kamuda ya da özelde fark etmeksizin öğretmenler asgari ücretle çalıştırılamaz diyemediği müddetçe biz bu mücadeleyi vereceğiz. Ne gözaltından ne tutuklamadan ne patronlardan korkuyoruz ne geri adım atıyoruz. Bu ülkede eğer öğretmene değer gösteriyoruz diyorlarsa özel eğitim kurumlarında öğretmenler asgari ücretlerle çalıştırılamaz diyecekler. Bunu güvence altına alacaklar. Bunu yapmayanlar açık bir şekilde patronların yanında yer alıyor demektir.

Patronlar tarafından yönetiliyor demektir. Çünkü bizim Yusuf Tekin kendisi de nisan ayında bu taban maaş uygulaması 3 formül şeklinde geçecek dedi. Bunu siz istiyorsunuz diye değil biz zaten yapacağız dediler. Biz vicdanlı insanlarız dediler. Adaleti savunuruz dediler, adalet işte burada. Vicdan onlar için bir öğretmenin patronların karşısında ezilmesi demektir. Bakın biz TBMM’ye sesleniyoruz, AKP’ye, Saadet Partisi’ne, MHP’ye, YRP’ye, DEM Parti’ye, CHP’ye sesleniyoruz, tüm partilere sesleniyoruz. Her şey sizin Öğretmenlik Meslek Kanunu komisyona geldiğinde alacağınız bir doğru tavra bakıyor.”

Özel Öğretmenler Sendikası MYK Üyesi Ozan Fındık, yaşanan arbedeye ilişkin Halk TV’ye konutşu.

” Yusuf Tekin bize ÖMK’nin Meclis’e gireceğini söz vermişti. Çok büyük bir patron lobisi var. Biz öğretmenler olarak bize yalan söylendiği için tepkiliyiz. Öğretmenlerden kaçırılan bir meslek kanunun olduğu için Meclis önündeyiz.”

1 ÖĞRETMEN YARALANDI

“Bir arkadaşımız yaralandı. Zorluk altında yürüdük. Polis ve öğretmen karşı karşıya geldi. Tek isteğimiz öğretmenlerin asgari ücrete çalışmaması. Biz ÖMK’nin Meclis’e geleceği sürece kadar bir eğitim nöbeti başlatacağız görüşmelerimiz hala sürüyor…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com