Ana sayfa » Siyaset » GÜÇ: “YSK BAŞVURUMUZU DEĞERLENDİRİP KARAR VERECEK VE SEÇİM SONRASI SÜRECİ İŞLEMEYE DEVAM EDECEK…”

GÜÇ: “YSK BAŞVURUMUZU DEĞERLENDİRİP KARAR VERECEK VE SEÇİM SONRASI SÜRECİ İŞLEMEYE DEVAM EDECEK…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-31 Mart yerel seçimlerinde Aliağa’da 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan Milliyetçi Hareket Partili Serkan Acar 3. kez seçim kazanmıştı hatırlanacağı gibi.

Ancak seçimi 1.000 civarında oyla kaybeden CHP Adayı Çağatay Güç, geçersiz oyların yeniden sayılması talebiyle İlçe seçim kuruluna başvuruda bulundu. İlçe seçim kurulu başvuruyu reddetti. Bunun üzerine CHP Aliağa İlçe başkanlığı ve Çağatay Güç, İl seçim kuruluna başvurdu. Bundan sonraki süreci Çağatay Güç’le görüştük.

-Çağatay bey, neden oyların yeniden sayılmasını istediniz?.

“İlçe seçim kurulundan sonra İl seçim kuruluna da başvurumuzu yaptık. Oradan da ret yanıtı verilince itirazımızı YSK’ya taşıma kararı aldık. İtiraz başvurumuz halen YSK’da görüşülmeyi beklemektedir. Sanırım başvurumuz bayram sonrasında ele alınacak diye düşünüyoruz.”

“GEÇERSİZ OYLARIN SAYISI SEÇİM SONUCUNU ETKİLEYEBİLİR, BAŞVURUMUZ BUNA YÖNELİKTİR…”

“Geçersiz oyların sayısı seçim sonucunu etkileyebilir, bu nedenle hem geçersiz oyların hem de geçerli oyların yeniden sayılmasına yönelik bir başvuru dilekçesi hazırladık. Geçersiz oyların sayısı 2.195. Bu sayı aradaki farkın iki katı civarında. Yani yeniden sayımı ve itirazımızın haklı bulunması durumunda seçim sonucu değişebilir. Araya Ramazan Bayramı tatilinin girmesi nedeniyle YSK yaptığımız başvuruyu değerlendirmeyi bayram sonrasına bırakabilir..”

-Serkan Acar’a henüz mazbatası verilmedi, bunun nedeni yaptığınız yeniden sayım talebi değil mi?.

“YSK BAŞVURUMUZU DEĞERLENDİRİP KARAR VERECEK VE SEÇİM SONRASI SÜRECİ İŞLEMEYE DEVAM EDECEK…

“Evet, YSK başvurumuzu değerlendirdikten sonra seçim sonrası süreci devam edecektir, bu vesile ile bütün Aliağa’lı hemşehrilerimin Ramazan Bayramını kutluyorum…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com