Ana sayfa » Siyaset » ÖZEL: ÇAĞATAY GÜÇ SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN DESTANINI YAZACAK…”

ÖZEL: ÇAĞATAY GÜÇ SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN DESTANINI YAZACAK…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Aliağalılara seslendi: “Bütün Cumhuriyet Halk Partilileri eksiksiz, firesiz, artarak, çoğalarak sandığa bekliyorum, Çağatay’a destek vermeye bekliyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen Halk Buluşmasında Aliağalılara seslendi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri ve CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe kürsüden Aliağalıları selamladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, Aliağalılara seslenerek göreve geldiklerinde her kesimin ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal belediyecilik yapacaklarını vurguladı.

“BU SEÇİM İŞ AŞ BARINMA DİYEREK YOLA ÇIKANLARLA HALKIN PARASINI ŞIMARIKÇA HARCAYANLAR ARASINDA BİR SEÇİMDİR “
Ahlaklı belediyecilik anlayışı ile Aliağa’yı yöneteceklerini ifade eden CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, “Bu seçim; kentin zenginliğini kentte yaşayanlarla paylaşacağım diyen ile yaşadığı ülkenin, yönettiği kentin ihtiyaçlarını bilmeyen ve hemşehrilerine yabancılaşmış iki tarafın seçimidir.

Bu seçim; çalmadan da çalışılacağını göstereceklerle, memleketimizi yandaşına parsel parsel satıp, halkın parasını şımarık çocuk gibi bilinçsiz harcayanların seçimidir. Bu seçim; temel gıda ürünleri için saatlerce sıra bekleyen işçisi, emeklisi, yaşlısı olan bir halk varken; aklı fikri yatta, uçakta, rantta olan anlayışın seçimidir. Onlar; halkını şehrini tanımayan, ihtiyaçlarını sorunlarını bilmeyen, paha da ağır, yükte ağır ama gönülde boş, kalpte boş işler koyuyorlar ortaya” dedi.

“EMANETE İHANET ETMEYECEĞİM”

İsrafı bitirmeye, azı çoğaltmaya, zenginliği hakça paylaşmaya geldiklerini vurgulayan Güç, “Size söz veriyorum; pahalıya mal oluyor diye işçilerin ekmeğiyle oynamayacağım. Hiç kimseye şiddet uygulamayacağım. Çalmayacağım, çaldırmayacağım. Dostlarımın, sevdiklerimin yaşadığı bu kente gözüm gibi bakacağım. Belediye başkanınız olarak bu kentin sahibi değil, emanetçisi olacağım. Asla emanete ihanet etmeyeceğim” diye konuştu.

31 MART’TA SANDIKTA BİRLEŞMEYE…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, “Hiç kimse bu halkı işsizliğe, yoksulluğa maruz bırakamayacak. Bizler herkesi eşit görüyoruz. Bu baskıcı iktidara, işsizliğe, yoksulluğa karşı halkımızı 31 Mart seçimlerinde sandıkta birleşmeye çağırıyoruz” dedi.

Kendisini dinleyenlere seslenen Tugay, “Aliağa’yı bu seçimde kazanmak istiyoruz. Çağatay Güç gibi idealist bir arkadaşımızın burada size hizmet etmesini istiyoruz. Ben Aliağa’nın her sorunu ile ilgileneceğim. Bana güvenin, bize güvenin, yanımızda olun. Biz bu şehrin önümüzdeki beş yıl lideri olacağız, söz sahibi olan olacağız ama milletimizin önünde saygıyla duracağız. Asla ihanet içerisinde olmayacağız, hiçbir yanlışın parçası olmayacağız. Biz sizlerin hakkını savunmak için siyaset yapıyoruz” ifadelerinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel parti otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada alanı dolduran kalabalığı, “Güzel İzmir’in güzel Aliağa’sı… Emeğin, alın terinin Aliağa’sı, örgütlenme bilincinin en yüksek olduğu ilçelerin başında gelen, en çok hemşehrimin, Manisalıların yaşadığı Aliağa… Haramdan, yalandan korkan, kalbinde millet, vatan, bayrak ve Atatürk sevgisi olan güzel insanlar, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Böylesine güzel bir meydanla bizi karşıladığınız, büyük bir değişime ve dönüşüme şahitlik için, gücümüze güç kattığınız için hepinizle gurur duyuyorum” diyerek selamladı.

ÇAĞATAY GÜÇ’E ÖVGÜ

Özel, “Çağatay Güç’ün gücüne güç katmaya gelen, yol arkadaşlarına, komşularına, hemşerilerine, onun gibi Aliağa’yı seven herkese selam olsun. Aday arıyoruz, Aliağa’da 10 yıl önce başlayan bize yakışmayan bir hikâyeyi sonlandırmak, partiye yakışır bir iş yapmak için aday arıyoruz. ‘Genç olsun, iyi eğitimli olsun, enerjisi yüksek olsun ama mümkünse örgütü de bilsin’ diyoruz karşımıza Çağatay Güç çıkıyor.

38 yaşında bir inşaat mühendisi, Aliağa Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış, bu meydanda başka meydanlarda bu bayrakları sabahlara kadar asmış, elleri parçalanmış, bu parti için seçimlerde koşturmuş, iyi bir eğitimi, güçlü bir vizyonu olan Çağatay Güç’ü desteklemeye ve size emanet etmeye geldim” dedi.

“HEP BERABER GÜÇ VERECEĞİZ, ÇAĞATAY’I ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI YAPACAĞIZ”

CHP Genel Başkanı sözlerine şöyle devam etti: “Bu meydandakiler hiç şüphesiz şunu biliyorlar. Bundan yüzyıl önce cumhuriyetin kurucu kadroları Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte kurtuluşu, ardından da kuruluşu gerçekleştirdiklerinde genç kadrolardı. Cumhuriyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulunca gençlere emanet edildi. CHP ikinci yüzyılın ilk seçiminde hepimizin çok istemesine, çok gayret etmesine rağmen kazanamadı,

Atatürk’ün partisini ilk yüzyılın son seçiminde iktidara taşıyamadık. Bu konuda üzülmek evet ama küsmek, enerjiyi kaybetmek sadece umudu yitirtir ve maalesef bizimle aynı değerleri paylaşmayanları, cumhuriyetin kurucu kadrolarına memnuniyet değil husumet duyanları memnun eder. O yüzden ayağa kalkmak lazım dedik, o yüzden umudu yükseltmek lazım, bunu gençlerle kadınlarla yapmak lazım dedik. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına, kurucu partiye ve cumhuriyetin kurucusuna yakışır bir gençlik devrimine ihtiyaç var dedik, yola çıktı. Siz desteklediniz, biz yüreklendik. Şimdi hep beraber güç vereceğiz, Çağatay’ı Aliağa Belediye Başkanı yapacağız”

“ALİAĞA’DAKİ GÜCÜMÜZ YÜZDE 63″

CHP’nin 14 Mayıs’taki Aliağa oyunun AK Parti ve MHP’nin toplamından fazla olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yani 14 Mayıs günü CHP’ye oy atanlar oy attığında Aliağa Belediye Başkanı zaten Çağatay Güç. Hele hele 28 Mayıs Tayyip Erdoğan’la Sayın Kemal Kılıçdaroğlu arasına bakarsanız bizim buradaki gücümüz yüzde 63” diye konuştu.

“TÜM CHP’LİLERİ EKSİKSİZ SANDIĞA DAVET EDİYORUM”

Aliağa’daki Cumhur İttifakı’na dair de değerlendirmelerde bulunan Özel, “Buradaki belediye başkanı Cumhur İttifakı’nın yani korku ittifakının, yani tehdit ittifakının adayıdır, onun burada yeniden aday gösterilmesinde kararı veren 2 kişi vardır. Biri Bahçeli, biri Recep Tayyip Erdoğan… 28 Mayıs günü Kemal Kılıçdaroğlu’na oy atanlar o günkü itirazları, yoksullukları değişmediğine göre, o günkü çaresizliği umuda çevirecek bir değişiklik olmadığına göre bizim burada yapmamız gerek korku ittifakına karşı durmak.

Kaldı ki baktığında öyle görünmüyor dışarıdan kendisi hakaret, tehdit davalarıyla, Aliağa’da da biraz sinirleri bozulunca bambaşka işlere kalkışan birinden hem Aliağa’yı kurtarmak lazım hem de Aliağa’da cumhuriyetin değerlerine, kurucu kadrolarına sonuna kadar sahip çıkacak, sadece sosyal demokratların değil tüm demokratların, bütün yoksulların, bütün işsizlerin başkanı olacak birisini göreve getirmek gerekiyor.

Buna talip olan, enerjisi olan, bunun için sabırsızlanan Çağatay Başkan’a 14 Mayıs günü partimize oy atan herkesin oy atması partililiğin gereğidir. Atatürk’ün koltuğunda bugün oturan ve emanetine sahip çıkmaya çalışan genel başkan olarak bütün CHP’lileri eksiksiz, firesiz, artarak sandığa Çağatay’a destek vermeye bekliyorum” dedi.

“ALİAĞA’NIN BÜTÇESİ HAKÇA EŞİTÇE VE DÜRÜSTÇE PAYLAŞTIRILACAK”

Aliağa’nın bütçesinin Aliağalılar için harcanmadığına değinen Genel Başkan Özgür Özel, “Aliağa 3 milyara varan bir bütçeyle, belediyenin inanılmaz imkanlarının olduğu diğer taraftan son 5-10 yılda satılanlarla inanılmaz kaynaklar elde edilen bunun pek azının vatandaşa döndürüldüğü adeta bir kentten bir partinin bütün bir siyasetinin finanse edildiği ve inanılmaz paylaşım ve israfların söz konusu olduğu bir yer. Çağatay’ın kararlılığı Aliağa’nın gelirini Aliağalı’ya harcamak, yüksek potansiyelini arttırmak. Aslında çok daha yüksek olabilecekken orada bir takım kayıt dışı meseleleri kamu yararına yönelterek, önümüzdeki dönem devasa bir bütçeyi Aliağa’da hakça, eşitçe, dürüstçe paylaşmak, paylaştırmak istiyor” ifadelerinde bulundu.

ÇAĞATAY GÜÇ SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN DESTANINI YAZACAK…

Aliağa’da bir fırsat olduğunu ve bu fırsatın Aliağalılar için kullanılacağını belirten Özel, “Çağatay Güç çok güçlü bir bütçeyle ama oraya buraya çarçur edip, standart hizmetleri vererek değil, onlara elbette verildi, verilecek, emekli kartı çıkaracaklar. Zaten Cemil Tugay ‘Emekli kartı’ koyacağım diyor, o kart Aliağa’da da geçecek. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek, kıymaysa kıyma yüklenecek, doğalgazsa doğalgaz yüklenecek, Çağatay Güç burada Cemil Tugay ile birlikte sosyal belediyeciliğin destanını yazacak.

Asla ve asla Aliağa’nın gelirlerinin Aliağa dışına çıkmasına, asla ve asla siyasi ihaleler verilmesine, Aliağa’nın imkanlarıyla bir siyasi partinin ya da o partinin gençlik örgütlerinin finanse edilmesine, yandaş kayırmacılarına asla müsaade etmeyeceğiz. Aliağa’nın gelirlerinin tamamı Aliağa’daki insanlara, kimin ihtiyacı varsa onun hizmetine sunulacak. Çağatay’ın bir omzunda Cemil Tugay’ın eli olacak, diğer omzunda tüm CHP’li belediyelerin eli olacak” dedi.

“KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYACAĞIZ, ALİAĞA’YA BÜTÜN OLARAK SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Aliağa’da gerçekleşecek belediye başkanlığı değişiminin Türkiye siyasetine de etkisi olacağını belirten CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Her şey her yerde konuşulmaz ancak günü geldiğinde ortaya koyacağımız delillerle Aliağa’da neler dönmüş, nelere neler gitmiş, paralar burada kalsaymış sizin için neler olurmuş bunları anlatacağız. Günü gelince dünya kadar işçisi işten çıkaranlara, toprakları satanlara benzemeyeceğiz. Kimsenin ekmeği ile oynamayacağız, Aliağa’ya bütün olarak sahip çıkacağız” mesajlarını vererek konuşmasını sonlandırdı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com