Ana sayfa » Güncel » İSRAİL’LİLER NETENYAHU’NUN İSTİFASI VE ERKEN SEÇİM İÇİN SOKAĞA İNDİ, POLİS’TEN SERT MÜDAHALE GELDİ!…

İSRAİL’LİLER NETENYAHU’NUN İSTİFASI VE ERKEN SEÇİM İÇİN SOKAĞA İNDİ, POLİS’TEN SERT MÜDAHALE GELDİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İsrail’de, Gazze’deki esirlerin serbest bırakılması talebiyle, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun istifası ve erken genel seçim çağrısıyla binlerce gösterici Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı önünde bir araya geldi.

Eski siyasetçiler ve esir yakınlarının konuşmalarına sahne olan alanda, Netanyahu ve hükümetine karşı eleştirel pankartlar ve dövizler taşındı. İsrail polisi, göstericilerin Kaplan Caddesi’nin yolunu kapatmaması için büyük bir önlem aldı.

Göstericiler, sıkça Netanyahu’ya karşı “Sen baştasın, sen suçlusun” ve “Seçimler hemen” sloganları attılar. Bazı göstericiler, Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemelerine karşı yapılan protestolarla sembolleşen Kaplan Caddesi’nde yürümek istedi ancak polis müdahale etti.

Polisle göstericiler arasında arbede yaşandı ve bir grup gösterici Tel Aviv’in caddelerinde meşalelerle yürüyüş yapmaya başladı. Göstericiler, kentte bazı yolları kapatarak protestolarını sürdürdüler. En az üç gösterici gözaltına alındı.

Diğer kentlerde de hükümet karşıtı protestolar düzenlendi. İsrailli esirlerin yakınları ve destekleyicileri Batı Kudüs’te İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un konutu yakınında toplandı.

Göstericiler, Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşması çağrısında bulundular. Aynı zamanda Netanyahu’nun şahsi konutunun önünde de binlerce İsrailli protesto gösterisi düzenlendi…

Yeniçağ

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com