Ana sayfa » Siyaset » ESKİ BAŞKAN SİYASİ YASAĞINI, KENDİ ADINI TAŞIYAN KUZENİ İLE DELDİ!…

ESKİ BAŞKAN SİYASİ YASAĞINI, KENDİ ADINI TAŞIYAN KUZENİ İLE DELDİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Geçmişte Zonguldak Ereğli’de AKP’den Belediye Başkanlığı yapan Murat Sesli, çete olayı sebebiyle tutuklanmış sonra serbest bırakılmıştı.

AKP’den İYİ Parti’ye geçen Sesli, siyasi yasak almasına rağmen kendisiyle aynı adı-soyadı taşıyan kuzeni üzerinden bu yasağı delerek seçim çalışmasını sürdürüyor.

Kısa Dalga’dan Dilek Gedik’in aktardığına göre, Murat Sesli, önce bağımsız ardından AKP’li olarak Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, 27 Ocak 2009 tarihinde ilçede yapılan Çelik-2 Operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderilen Sesli, bir süre cezaevinde yattıktan sonra 7 Eylül 2009’da serbest kaldı. 12. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama sonrasında 26 Nisan 2012 tarihinde 7 yıl 7 ay 20 gün ceza aldı. Yine aynı mahkeme kararında ceza bitiminden sonra 5 yıl “seçilme” yasağının da içerisinde bulunduğu memnu hak cezası aldı.

Sesli, hakkındaki mahkumiyet kararını Yargıtay’da temyiz etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi 12 Aralık 2013 tarihinde “görevi kötüye kullanma suçu” cezasını bozarken, “çete üyeliği ve hürriyeti tahdit” suçlarını onadı ve Sesli’nin 6 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası kesinleşti.

FİRARİ HAYAT YAŞADI…
Yargıtay’ın cezayı onamasından sonra Sesli, Ocak 2014’den sonra yaklaşık 7 yıl boyunca kaçak yaşadı. 7 yıllık firari hayatından sonra Mart 2020’de Ankara’da teslim olan Sesli, Sincan Cezaevine gönderildi.

Pandemi döneminde yapılan İnfaz Düzenlemesi ile 25 Kasım 2020 tarihinde serbest bırakılan Murat Sesli, o tarihten beri serbest.

Sesli hakkındaki denetimli serbestlik tedbiri 2024’ün Ocak ayında bitti. Sesli’nin geçen Aralık ayında yaptığı yargılanmanın yenilenmesi ve infazın durdurulması başvurusu mahkeme tarafından reddedildi ve 2028 yılına kadar aday olma imkanı ortadan kalktı.

KUZENİNİ ADAY GÖSTERDİ…
2028 yılına kadar siyasi yasaklı olan Sesli, kendisiyle aynı soy adı taşıyan kuzenini aday yaparak bu yasağı deldi.

Sesli ve kuzeninin adaylığı, İYİ Parti Meral Akşener ve parti yönetimi tarafından kabul edildi ve kamuoyuna bu şeklide ilan edildi.

Kuzeninin adaylığı YSK tarafından kabul edilen Sesli, 31 Mart’a giden süreçte kendisi adaymış gibi çalışma yapıyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com