Ana sayfa » Güncel » “YETER BIÇAK KEMİKTE, ŞEHİR HASTANESİ KABUSUMUZ OLDU!…”

“YETER BIÇAK KEMİKTE, ŞEHİR HASTANESİ KABUSUMUZ OLDU!…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları, hastanedeki birçok personelin İzmir Şehir Hastanesi’ne gönderilmesi sonucunda ağır çalışma koşullarına maruz kalmaları nedeniyle eylem yaptı. Başhekimlik binası önünde gerçekleşen eylemde; Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir 1 No’lu Şubesi ile Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (Hep-Sen) İzmir Şubesi üyesi sağlık çalışanları, artan mesai saatlerine ve ağır çalışma koşullarına karşı atama istedi.

Şehir hastanesi kâbusumuz oldu…
Ağır çalışma şartlarını eleştiren hemşire Hülya Ulaşoğlu, “Bir şehir hastanesi açtınız bir tane sağlıkçı ataması yapmadınız. Bugün bir sürü sağlık emekçisi işsiz. Sen atama yapma, hazır sağlık çalışanını iki kat çalıştır, oradakine 12-13 saat nöbet tuttur. Olmaz öyle şey! Bu ne basiretsizliktir! Şehir hastanesi kâbusumuz oldu. İnsanlar 10-12 gün nöbete kalıyor. Bu insani bir şey değil. Yasal olarak da uygun değil” dedi. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Başhemşiresi’ne, “Biz sadece insanca yaşamak ve çalışmak istiyoruz” ifadeleriyle seslenen Ulaşoğlu, hastaların da mağdur olduğunu belirtti.

Aralıksız çalışmak zorunda bırakılıyoruz…
Kamu çalışanlarından iki kat fazla çalıştıklarını vurgulayan SES İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Hava Akcan ise, “Kamu emekçilerinin haftalık çalışma saati yasada belirtildiği üzere 40 saattir. Olağanüstü koşullarda sadece valilikçe belirlenecek olan mesai saatleri son zamanlarda idari amirlerce yapboz tahtasına çevrilmiştir.

Sağlık emekçileri aylık ortalama 168 saat değil, 250 ile 290 saati aşan mesailer yapmaktadır. Hatta ayda 120 saat gün aşırı nöbetler tutarak 24 saat aralıksız çalışmak zorunda bırakılmaktadır. Sağlık emekçileri, hekim, hemşire ve teknisyenler artık iki kişinin yaptığı işi tek kişi yapıyor. Bu sistem insanca çalışmaya yakışan bir sistem değildir. Bu şekilde çalışmak ne vicdana ne de yasalara sığmamaktadır” diye konuştu.

Bir an evvel geçici görevlendirmelere son verilmesi gerektiğini ifade eden Akcan, yeni atamaların yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Artık yeter, bıçak kemikte. Bir an evvel geçici görevlendirmelere son verilmeli, yeni atamalar yapılmalı. Atamalar yapılana kadar da şehir hastanesinde personel açığı olan klinikler kapatılmalıdır. Yapılan bu uygulamanın ne hastaya ne de çalışana faydası vardır. Bu uygulamada ki ısrarın faydası, kârı ancak % 70 doluluk garantisi verdiğiniz holdingleredir…”

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com