Ana sayfa » Siyaset » HAMZA DAĞ SERKAN ACAR’IN MİSAFİRİ OLDU, HEM KENDİNE HEM DE ACAR’A DESTEK İSTEDİ…

HAMZA DAĞ SERKAN ACAR’IN MİSAFİRİ OLDU, HEM KENDİNE HEM DE ACAR’A DESTEK İSTEDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Aliağa ilçesinde sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Hamza Dağ, ilçedeki bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın ilçede hükümetin de verdiği destekle önemli projelere imza attığını kaydetti.

Aliağa’da 31 Mart’ta kazananın eser ve hizmet belediyeciliği olacağına inandığını anlatan Dağ, şöyle devam etti:

“10 yıldır İzmir’de bir tane battıçıktı yapıldı. İkinci battıçıktı, mart ayında bitiyor. Biteni Aliağa Belediyesi yaptı. Mart ayında bitecek olanı ise Menemen Belediyesi yapacak. Biri MHP belediyesi diğeri ise AK Parti belediyesi. İzmir’de bir şeylerin nasıl yapılacağını Cumhur İttifakı olarak göstermiş durumdayız. İş ve eser burada. Bunlar fragman. Biz hep birlikte gerçek filmi 1 Nisan’da yaşayarak göreceğiz.”

İzmir’de hayata geçirmek istediği projelerin tanıtım toplantısının gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dağ, projeleri hayata geçirmek için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

İzmir’in yüzde 69’unun doğal gazla buluştuğunu hatırlatan Dağ, konuşmasının devamında şunları söyledi

Kıymetli Belediye Başkanı, eğer ilçe başkanlarımız, çok değerli oda başkanlarımız, kıymetli muhtarlarımız, STK’larımızın değerli temsilcileri, milletimizin her daim yanı başında olan ilçemizin maddi ve manevi destekçileri; hepinizi sevgiyle, saygıyla, hürmetle selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Böyle önemli görevler üstlenen siz değerli temsilcilerimiz ve STK’larımız, yaptığınız fedakar çalışmalarla her türlü takdiri sonuna kadar hak ediyorsunuz.

İşçi, emekçi kardeşlerimizin alın terini hatırlatan, değerli iş insanlarımız, sizler de çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Evlerdeki çocukların yüzlerini güldürüyorsunuz. Bizler her daim sizleri yol arkadaşımız bildik, sizlerle birlikte yürüdük ve yürümeye de devam edeceğiz. Rabbim her birinizden razı olsun, inşallah bu muhabbetimiz, bu dostluğumuz daim olsun diyorum. İnşallah daha çok beraber yol yürüyeceğiz. İzmir’deki tüm işleyenlerin, ilçe başkanının, Belediye Başkanının ve Büyükşehir Belediye Başkanının inşallah biz olacağız.

Sizin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı değil, bizzat temsilcisi olacağız. Bu şehrin yönetiminde halkımız olacak, sizler olacaksınız. İzmirli hep birlikte yöneteceğiz. Değerli hemşerilerim, hâlâ da ilk defa bulunmuyoruz. Sizlerle de ilk defa görüşmüyoruz. Allah’a hamdolsun, bugüne kadar milletvekili olduğum dönemde, seçim dönemi dışında da, seçim zamanı halinde de bazen bu salonda, bazen başka salonlarda sizlerle görüşme, konuşma ve size hitap etme imkanı bulduk. Şimdi bir yerel seçimin arefesindeyiz ve önümüzde 40 güne yakın bir süreç var.

Ben aday olmasam da, 2014 yerel seçimleriyle ve 2019 yerel seçimleriyle ilgili hem bu salonda hem de Aliağa’nın sokaklarında bir sürü zihnimde hatıralar, anılar var. Ülkelerin tarihleri olduğu gibi insanların da tarihi vardır. İnsanların o tarihi aslında sonraki süreçte yapacakları işlerde önemli olur. Ben öncelikle Aliağa’nın tarihine baktığımda, gerçekten 2014’te rakip olarak seçime girdik, rakip olduk. Bizim başkan adayımız vardı, Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı Serkan Başkandı, rakip olarak yarıştık, kendisi kazandı. Ama sonrasında birlikte, beraber bir şekilde, siyasi partilerimiz ayrı, ittifaklar yok, ayrı bakıyoruz demeden, Aliağa’nın sevdiği, bildiği, Aliağa’nın daha da büyümesi, iyi işler olması için Ankara kanadında mutlaka bir destek alması gerektiğini düşündü ve birçok projeyi birlikte hayata geçirdik.

Özellikle arka plajlar projesi, avcı Ramadan projesi ve en sonunda kara yollarını yapması gereken bir işi Ben yaparım” diyerek Çanakkale yolundaki batı çıkışı ve birçok projeyi, kendi imkanlarıyla ve hükümet desteğiyle gerçekleştirdik. Ve hâlâ, Aliağa’nın çehresini değiştirecek önemli işleri, Serkan Başkan’ın liderliğiyle ve zaman zaman bizden gelen taleplerle, bu şehirde çok önemli işler yaptık aslında. “Burada bir aile işi var, kişinin lafa bakılmaz, ortada iş var, ortada eser var, ortada hizmet var” inşallah Aliağa’da 2024, 1 Nisan’dan sonra da bu iş, eser, hizmet belediyeciliği devam edecek.

CNN’de bir televizyon programında bir şey söyledim. Dedim ki, “10 yıldır İzmir’de bir tane battı çıktı yapıldı. İkincisi de Mart ayında bitiyor.” Biten battı çıktıyı Aliağa Belediyesi yaptı. Mart ayında bitecek olanı da Menemen Belediyesi gerçekleştirecek. Biri MHP Belediyesi, diğeri AK Parti Belediyesi; dolayısıyla biz Cumhur İttifakı olarak İzmir’de aslında bir şeylerin nasıl yapılacağını kendi Cumhur İttifakı’ndaki belediyelerimizde açık bir şekilde göstermiş oluyoruz. Ve diyoruz ki, “İş, eser burada ve bunlar fragman. Siz biz her beraber, hep birlikte İzmir olarak bu fragmanı, gerçek filmini 1 Nisan’dan sonra hep birlikte yaşayarak göreceğiz.” Bunu da İzmirlilere taahhüt ediyoruz.

Değerli kardeşim, 4. dönem, özellikle bu bölgenin, ikinci bölgenin milletvekilliğini yaptı. Aslında bizim de bu 4 dönem, önce yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Her bireysel meseleler bize ulaştığında, talepler geldiğinde onların peşinden koşup çözebilme gayreti içinde olduk. Hem de genel meseleler, genel konular gündemimize girdiğinde onların çözümünde olduk. Bununla da yetinmedik. Dedik ki, “Biz İzmir’i, bu şehrin vekili olarak adım adım gezmemiz lazım, insanların derdiyle dertlenmek lazım.” Bugün İzmir’in her bir ilçesinde bir iş, bir eser bıraktık.

Aliağa’da izimiz, eserimiz oldu; daha nice hizmetler… Burada yapılanlar akıllarda, hepsinde bizim ciddi çalışmamız oldu. Ama bunun da yetmedi. Her yerde, her anda beraber olacağız. Vatandaşımızın her anında, hep yanında olacağız. Şehri emin olmak kolay iş değildir. Tabii ki Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehrin sorunlarına çözüm bulacağız; bu sorunlar yol olacak, köprü olacak, kentsel dönüşüm olacak. Ama biz bununla yetinmeyeceğiz. Şehrimizin sokaklarını milletvekilleri döneminde nasıl dolaşıp oradaki insanların derdi bize geldiyse ve biz çözüm ürettiysek, belediye başkanlığında da aynı şeyi uygulamaya devam edeceğiz. Bazen esnaf gezisi de yapacağız, bazen de inşallah hafta sonları hep birlikte o yürüyüşlere devam edeceğiz ve bu sayede vatandaşımızın her anında hep yanında olacağız,

1 Nisan’dan sonra. İlçe, büyükşehir ve Ankara Serkan Başkan da defalarca bunun sıkıntısını yaşadığını biliyorum. Özellikle Büyükşehir Belediyesi ile aynı gözle bakmama olayı, aslında bir tarafta büyük bir vizyon, öbür tarafta da buna ayak uyduramama durumu olduğunu biliyorum. Onun için biz net bir şekilde söylüyoruz, “Üçlü olsun, güçlü olsun.” Bunu hep beraber hayata geçireceğiz. İlk etapta, biliyorsunuz, geçen hafta Salı günü projelerimizi açıkladık. Ve bu projelerin çok güzel karşılık bulduğunu, sahaya geldiğimde görüyorum. Herkes projelerin ayrıntısını bizimle paylaşıyor ve bize soruyor.

Eğer bir karşılık olmamış olsaydı, hiç kimse lansmanımızla ilgili yorum yapmaz olurdu ama her gittiğim yerde, her kesimden hemşerimiz bize projelerimizde “Nasıl düşünüyorsunuz, ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz? Bunu nasıl yapacaksınız?” diye soruyorlar. Ve biz bugüne kadar hayatımızda ne aldatan olduk ne aldanan. Onun için bu projeleri gerçekleştirmek için, 1 Nisan’dan itibaren bizde zaman mefhumu yok. Gece yok, gündüz yok, yaz yok, kış yok. Tamamen bunları hayata geçirme mücadelesi içinde tüm ekibimizle beraber olacağız. Ve bunlar, bizim tek başımıza gerçekleştireceğimiz durumlar değil. 30 sağlıkta, ilçede ilçe belediye başkanlarımız, ekibimiz güçlü bir ekibimizle Allah’ın izniyle İzmir’in kronik haline gelmiş sorunlarını hep birlikte inşallah hayata geçireceğiz. Size broşürlerde bir kısmını bugün dağıtmış olduk.

Metropol dışında, ekonomik olarak büyüyen şehirlerimiz buralar. Menemen, Aliağa ve Çandarlı, Dikili’ye kadar ki yer. İnşallah, son dönemde özellikle yenilenebilir enerji sanayisi konusunda ciddi bir ivme yakaladığımızı, bir hareketlilik içinde olduğumuzu görüyoruz. Bunda da hükümetimizin bu bölgeyi beşinci bölge teşviki, yine bu konuda almasının çok büyük etkisi olduğunu da biliyorum. Şimdi önümüzde ekmeğimizi büyütmek, gençlerimize daha rahat iş bulmak için Çandarlı Limanı ve arkasından itibaren bu bölgeyi yenilenebilir enerji endüstri bölgesi olarak planlayıp inşallah hayata geçirme durumumuz önümüzdeki süreçte olacaktır ve bunu da bir ve beraber olarak çalışmamızı yapacağız. İnşallah da bu çalışmamız şehrimize daha büyük katkı sağlayacaktır.

Şunu özellikle söylüyorum, arkadaşlar her yerde, hâlâ bunu aslında yaşadı. 10 yıldır yaşadı her. Hizmeti aldı hem de şehir olarak o şirinliği muhafaza etti. Ben de İzmir için aynı şeyi söylüyorum. Aliağa içinde, İzmir için de evet, İzmir’in bizde, Aliağa’mızda da bu şirinlik kalacak, bu güzellikte kalacak ama daha şirin, daha güzel bir Aliağa ve İzmir olacak. Bunu da hep birlikte sağlayacağız Allah’ın izniyle. Şöyle, sözün özellikle verdik,

Aliağa’da bununla alakalı zaman zaman bize talepler geliyor, büyük bir oranda tamamlamış olduk aslında. Mahallesine, sokağına doğalgaz gelip de ekonomik durumu sebebiyle doğalgazını evine bağlatamamış hemşerimiz varsa, onun bağlanma ücretini de Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Bunun vaadini veriyoruz. İzmir’e dair, Aliağa’ya dair, 30 ilçeye dair sevdamız var, muhabbetimiz var, aşkımız var, heyecanımız var, gençliğimiz var. İnşallah 1 Nisan’dan sonra 4.5 milyon hemşerimiz de İzmir’de hizmet anlamında ayrı bir dönem başlıyor, başlayacak.

Bu gençlere, bu genç ekibe, 30 ilçe başkanımıza, adayımıza, böyle Allah’a şükür, bu ekibe şans verin diyorum. Hepinizden, buradaki herkesten şunu özellikle istirham ediyorum; her yere Serkan Acar ulaşabilir, Hamza Dağ ulaşabilir. Bizim ulaşamadığımız, bizim gidemediğimiz yerlere bizim adımıza lütfen ulaşın, kapı kapı dolaşalım, ev ev dolaşalım, sokak sokak dolaşalım. Önümüze 40 günlük bir süre var, inşallah bu 40 gün içinde kendimizi bugüne kadar gönlüne giremediğimiz hemşerimizin de gönlüne girmek suretiyle 31 Mart’ta samimiyet kazansın diyorum. Dostluk kazansın, muhabbet kazansın ve hizmet kazansın diyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.

“Hamza Dağ, İzmir’in dertlerini çözecek adamdır”

Aliağa Belediye Başkanı ve MHP Aliağa Belediye Başkan adayı Serkan Acar ise İzmir’in sorunlarının her geçen gün büyüdüğünü ifade etti.

Sorunları çözmesi ve İzmir’i geleceğe hazırlaması için Cumhur İttifakı’nın Hamza Dağ’ı, büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterdiğini belirten Acar, “Hepiniz tanıyorsunuz. Laf olsun diye değil tanıdığım için söylüyorum; Hamza Dağ, İzmir’in dertlerini çözecek adamdır, adam gibi adamdır. İzmir’in yıllardır hasret kaldığı şehremini olacaktır.” ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tansu Kaya da yaptığı konuşmada, Dağ ve Acar için vatandaşlardan destek istedi…

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com