Ana sayfa » Siyaset » SOYER, ÖZEL’İN HANGİ TEKLİFİNİ NEDEN REDDETTİ?…

SOYER, ÖZEL’İN HANGİ TEKLİFİNİ NEDEN REDDETTİ?…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer, 1 Nisan’da hem belediye başkanlığı hem de Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük koltuğu olan Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanlığı görevi sona erecek.

SÖZCÜ’den Saygı Öztürk’ün aktardığına göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçen hafta Soyer’le yaptığı sürpriz görüşmede “CHP’nin yurtdışı danışmanlığı” görevini önerdi, ancak Soyer kabul etmedi.

Özel, CHP’nin yurtdışı politikalarını Tunç Soyer’e emanet edip aynı zamanda gönlünü almak istedi. Öneriyi geri çeviren Soyer görüşmede, adaylık sürecinde kendisine haksızlık yapıldığını, aday olduğu dönemdeki 165 vaadinden 155’ini yerine getirdiğini anlattı.

En önemli koltuk gidiyor…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 25 Ekim 2023’de Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin (YBYK) 45. Genel Kurulu’nda oy birliğiyle Kongre’nin Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na seçilmişti. Soyer, Bölgeler Meclis Başkanlığı ile birlikte resmi olarak Kongre Başkan Vekilliği görevini de üstlenme hakkını elde etmişti. Soyer, bu görevi hakkında SÖZCÜ’ye şunları söylemişti:

“Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük koltuğu Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na 14 yıldır tırmalaya tırmalaya geldim. Kabuğumuzu kırıp dışarıyla uyumlu hale gelmeye çalışıyoruz. Avrupa’ya ne kadar yaklaşırsak onun uygulamalarının bizim tarafımızdan da bilinerek hayata geçirmesinde daha fazla söz sahibi olacağız. Başkanlığımla yeni bir dönem başlıyor.” Başkanlık süresi belediye başkanlığı göreviyle sınırlı olduğu için Tunç Soyer 1 Nisan’da Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanlığı da sona erecek…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com