Ana sayfa » Güncel » BİNGÖL: “BÜTÜN FAİZ ARTIŞLARINI BİR KİŞİYE YAPTIRIP YOLLADILAR…”

BİNGÖL: “BÜTÜN FAİZ ARTIŞLARINI BİR KİŞİYE YAPTIRIP YOLLADILAR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ekonomist Ozan Bingöl, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın gönderilmesinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Dün akşam saatlerinde ilk paylaşımını yapan Bingöl, “Tüm faiz artışlarını bir kişiye yaptırıp yolladılar” diyerek “Artık faiz artırımı yok, yeni başkan tertemiz bir sayfa ile yoluna devam edebilir…” ifadelerini kullandı.

Ardından bir tweet daha atan Bingöl, daha önce Naci Ağbal’ın da gece yarısı görevden alınmasına değinerek, “Yine bir gece yarısı Merkez Bankası Başkanı görevden alındı. Ortodoks makyajlı heterodoks politikaların devam ettiğini bu vesileyle bir kez daha görmüş olduk. Bu makyaj dağılmaya başladıkça da gerçek politikalar gün yüzüne çıkacaktır.

Ama unutmayın ki; bozulmuş makyajlı heterodoks politikalar, doğal(!) olanından da daha çirkin olacaktır. Şayet yapısal reform diyorsanız, kurumların tarafsızlığını ve bağımsızlığını yasal güvence altına alacak düzenlemelerle işe başlayabilirsiniz.” dedi.

Bingöl, tweetini, “Aksi halde, uzun yıllar daha yüksek enflasyon, değersiz Türk Lirası ve hayat mücadelesi vererek ay sonunu getirmeye çalışan milyonlar olarak yaşamaya devam ederiz…” şeklinde bitirdi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com