Ana sayfa » Güncel » İSTANBUL TRAFİĞİNE ÇÖZÜM: “EMİNÖNÜ VE KADIKÖY’E GİRİŞLERDEN ÜCRET ALINSIN…”

İSTANBUL TRAFİĞİNE ÇÖZÜM: “EMİNÖNÜ VE KADIKÖY’E GİRİŞLERDEN ÜCRET ALINSIN…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşe Uyduranoğlu tarafından İstanbul trafiği ile ilgili yaptığı çözüm önerisi gündem oldu.

Uyduranoğlu, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, trafik sıkışıklığı fiyatlandırmasının uygulandığı şehirlerde trafiğin yüzde 40 azaldığını ve toplu taşıma kullanımının yüzde 5 ila 15 oranında arttığını belirtirken, iki ilçede trafiğe girenlerden ücret alınması önerisinde bulundu.

2 İLÇENİN GİRİŞLERİNDEN ÜCRET ALINSIN…

İstanbul’da ikamet eden 852 kişiyle yapılan araştırmada, toplu ulaşım kullananlar bu öneriyi desteklerken, sürücüler uygulamanın çözüm getireceğini düşünmüyor. İlk etapta İstanbul’un Eminönü ve Kadıköy ilçeleri için planlanan bu uygulama ile hem trafiğin hem de hava kirliliğinin azaltılması hedefleniyor.

ÇEVRE DOSTU ARAÇLARDAN DAHA AZ ÜCRET TARİFESİ…

Uyduranoğlu, önce pilot bölgelerde, daha sonra ise toplumla paylaşılması gerektiğini düşündüğünü sistemin, iki ilçede trafiğe girenlerden alınacak ücretin tamamının, toplu taşımanın iyileştirilmesi için kullanılmasının önerirken, “Birçok şehir, toplu taşımacılık kapasitesinin yetersizliği nedeniyle fiyatlandırma sistemine geçişi erteliyor” diye konuştu.

Uyduranoğlu, “Örneğin, araç türlerinden ve bölgede geçirilen zamandan bağımsız olarak, uygulamaya tabi tüm araçlar için tek yönlü bir sabit ücret uygulanabilir. Çevre dostu araçlardan daha düşük ücret alınabilir” dedi.

Prof. Uyduranoğlu, sistemin ilk defa 1975 yılında Singapur’da uygulandığını ve başarılı sonuçlar verdiğini belirtirken, aynı zamanda ülkenin daimi trafik politikası haline geldiğinin altını çizdi. Uyduranoğlu ayrıca Milan, Stockholm ve Londra gibi bazı Avrupa şehirlerinde de uygulamaya başlandığını açıkladı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com