Ana sayfa » Siyaset » ERDOĞAN’DAN ŞİMŞEK’E TALİMAT: “SEÇİMDEN ÖNCE KESENİN AĞZINI AÇALIM…”

ERDOĞAN’DAN ŞİMŞEK’E TALİMAT: “SEÇİMDEN ÖNCE KESENİN AĞZINI AÇALIM…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, SSK ve Bağ – Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 5 eklenerek yapılan yüzde 42.6 oranındaki zammın Ankara’da hiç kimseyi memnun etmediğini söyledi.

“Bütçe açığının büyüklüğünü gösteren rakamların bir gün önce açıklanması ek zammın ‘sınırlı kalacağının’ habercisi oldu. Yüzde 5’lik artış, Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı’nın alternatifli önerilerinin ortalaması bulunarak kararlaştırıldı” diyen Babacan, kulislerden edindiği bilgileri şöyle aktardı:

“Sorun sadece emeklilere ek zamla bitmiyor. Yerel seçimlerde avantajlı çıkmak isteyen iktidar partisi, kesenin ağzını açmak istiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibi ise temkinli. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibi aynı düşünmüyor. Erdoğan’ın 31 Mart’a kadar kısıtlamaların kaldırılması ve ‘kesenin ağzının açılmasını’ istediği, bunu da direkt Mehmet Şimşek’e söylediği anlatılıyor.

Yani, Şimşek’in iki hafta önce yaptığı sosyal yardımların doğru kullanılması ve kamu harcamalarının sınırlandırılması uyarısının tam tersi planlanıyor…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com