Ana sayfa » Siyaset » TBMM GENEL KURULUNDA: “TERÖRE KARŞI ORTAK BİLDİRİ” KABUL EDİLDİ…

TBMM GENEL KURULUNDA: “TERÖRE KARŞI ORTAK BİLDİRİ” KABUL EDİLDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-TBMM Genel Kurulunda “teröre karşı bildiri” konulu Meclis Başkanlığı tezkeresi, DEM Parti hariç tüm siyasi partilerin ‘evet’ oyuyla kabul edildi. Tezkerede, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm terör örgütleriyle içeride ve dışarıda kararlılıkla mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu belirtildi.

Tezkerede şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm terör örgütleriyle içeride ve dışarıda kararlılıkla mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu tüm dünyaya ilan ediyoruz. Diğer ülke parlamentoları ve uluslararası kuruluşlardan Türkiye’ye yönelik terör eylemlerine karşı net ve tavizsiz tutum sergilemelerini beklemekteyiz.”

Kuzey Irak’ta gerçekleşen saldırıların ardından hazırlanacak ortak bildiriye imza atmama kararı alan CHP ve SAADET, aynı konuyla ilgili TBMM Başkanlığı tezkeresine evet deme kararı almıştı. Böylece iki parti, ayrı bildiri yayımlama kararından vazgeçmişti.

İktidar partisiyle aynı bildiri altına imza atmak istemeyen CHP, hiçbir partinin imzasının olmadığı başkanlık tezkeresine evet diyeceğini ifade etmişti.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un birlik görüntüsü sağlaması için tezkerenin daha olumlu olacağı görüşünde olduğu belirtilmişti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com