Ana sayfa » Siyaset » ÇAKMAK: “TUNÇ BAŞKAN İKİNCİ DÖNEMİ HAK EDİYOR, İNŞALLAH AKLI SELİM DAVRANILIR…”

ÇAKMAK: “TUNÇ BAŞKAN İKİNCİ DÖNEMİ HAK EDİYOR, İNŞALLAH AKLI SELİM DAVRANILIR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- Önceki gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e adaylık konusunda destek mesajı veren Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, İz Gazete’ye açıklamalarda bulundu. Çakmak, Başkan Soyer’in göreve neden devam etmesi gerektiğine dair soruyu yanıtladı.

İkinci dönemi hak ediyor
Türk-iş Ege Bölge Temsilcisi Çakmak, ‘Tunç Soyer göreve neden devam etmeli?’ sorusunu şöyle yanıtladı:

“Türk-İş topluluğu olarak İzmir’de 110 bin üyeyle güçlü bir kadroya sahibiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 8 sendikamız örgütlü… İşçimizle ilgili bir derdimiz sıkıntımız olduğunda ilk etapta Tunç başkanı arıyoruz ve anında çözüm bulabiliyoruz. İlişkilerimizin gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Geçmişte işçi arkadaşlarımız sıkıntılı süreçler yaşamış ancak Tunç başkan ile birlikte adım adım çok iyi ilerlediğimizi görüyoruz.

Tunç başkan göreve geldiğinden bu yana hep ‘Eşit işe eşit ücret’ dedi. Bunun en net örneği; metro ve tramvaydaki arkadaşlarımızın sorununu 21 yıl sonra Tunç başkanın çözmesi… Dolayısıyla bu nedenlerle Tunç başkan diyoruz. Aynı zamanda kente özellikle altyapı alanında çok iyi hizmet etti. Şans vermek gerektiğini düşünüyorum. Bir büyükşehir belediye başkanını bir dönemle sınırlamak en başta kente zarar… Bir parkı açtığında bile insanların parka gelip gitmesi için bir alışma süreci var.

Büyükşehir Belediye Başkanı 4 buçuk milyonluk kenti yönetiyor. Adaletli olmak durumunda… Ben de adalet açısından, Türk-İş topluluğu açısından, sendikalar açısından bakıyorum. Bir dönem yazık olur, ikinci dönem daha iyi olur diyorum. Tunç başkan ikinci dönemi hak ediyor. İnşallah aklı selim davranılır…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com