Ana sayfa » Güncel » BASINA VE KAMUOYUNA: “İNŞAAT İŞÇİSİ KÖLE DEĞİLDİR…”

BASINA VE KAMUOYUNA: “İNŞAAT İŞÇİSİ KÖLE DEĞİLDİR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Menemen Belediyesine ait Sosyal tesis ve Tiyatro binası inşaatında çalışan işçiler adına basın açıklamasında bulunuldu.

İşçilerin ücret ve haklarını verilmediği belirtilen açıklama metni şöyle:

Bizler İzmir Menemen Belediyesi’nin, Yapı İş Mühendislik Firmasına ihaleyle vermiş olduğu Sosyal Tesis ve Tiyatro Binası Şantiyesinde çalışan inşaat işçileriyiz. Bugüne kadar başta ücretleriniz olmak üzere hiçbir hakkımız verilmemiştir.

İhaleyi alan firma konkordato ilan ederek hukuki olarak kendini güvence altına alıp görüşme çabamıza yanıt vermezken ihaleyi veren Menemen Belediyesi de bizleri muhatap almamaktadır. Menemen Belediyesinin yaşadığımız bu büyük mağduriyet konusunda ki sessizliği ve ilgisizliği alın terimizin ve emeğimizin gaspına ortak olması anlamına gelmektedir.

Bugün buradan Menemen Belediyesi yetkililerine sesleniyoruz ve soruyoruz; Sosyal Tesis ve Tiyatro Binası inşaatını ihaleye verdiğiniz Yapı İş Mühendislik firmasının açık bir biçimde haklarımızı gasp etmesine göz yumacak mısınız? Şayet bu suça ortak olacaksanız bilmelisiniz ki bugün başlatmış olduğumuz hak arama mücadelemizi başta sendikamız İnşaat ve Yapı İşçileri sendikası olmak üzere tüm emek dostları, basın ve kamuoyunun desteğiyle büyüteceğiz.

Gasp edilen haklarımızı alana kadar bugün başlatmış olduğumuz mücadelemizi adım adım büyüterek sürdüreceğimizi ilan ediyoruz.

Bizler kölelik yapmak için değil insanca yaşamak için çalışıyoruz.

Ücret haktır gasp edilemez inşaat patronlarına ve onların ayak oyunlarına göz yumanlara boyun eğmeyeceğiz

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası üyesi inşaat işçileri olarak hakkımız olanı alanı kadar mücadele edeceğiz…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com