Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » ELON MUSK’IN HAYALİ BATTAL OLDU!, HYPERLOOP ONE KAPATILIYOR…

ELON MUSK’IN HAYALİ BATTAL OLDU!, HYPERLOOP ONE KAPATILIYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Elon Musk’ın yıllar önce ortaya attığı tüp taşımacılığı sektöründeki şirketlerden Hyperloop One ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bloomberg, şirketin kapatılacağını açıkladı. Şirketten resmî bir açıklama gelmemiş olsa da konuya aşina kaynaklara göre şirket, 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla faaliyetlerine son verecek.

2014 yılından beri üzerinde çalışılan proje, özel tüpler içerisinde ultra yüksek hızda trenlere ev sahipliği yapıyordu. İlk aşamada yük ve yolcu taşımacılığı için planlanan proje, geçtiğimiz yıl daha çok yük taşımacılığına odaklanacağını duyurmuştu. Projenin hayata geçmesiyle hem trafik yoğunluğunun azalacağına hem de zamandan tasarruf edileceğine inanılıyordu. Ancak gelen son haberler, bunun gerçekleşmeyeceğini gözler önüne seriyor.

Zaten bir test pistinden öteye geçilememişti…

Elon Musk, bu projeyi ilk kez 10 yıl önce dile getirmiş olsa da yıllar içinde pek bir ilerleme olmadı. Farklı farklı ülkelerde farklı şirketler, çok da ileri noktaya gelemediler. Hyperloop One ekibi de bugüne kadar bir test pistinden başka bir şey yapamadı. Üstelik bu süreçte yatırımcılar arasında da çok ciddi kavgalar yaşandı.

İlk aşamada Hyperloop One olarak anılan proje, sonraki aşamalarda Virgin Hyperloop One adını aldı. Geçtiğimiz yıl da Dubaili şirket DP World’ün hâkimiyetine giren proje, Virgin adını kullanmayı bıraktı. Bu süreçte personelin yarısı işten çıkarıldı.

Edinilen bilgilere göre Hyperloop One’ın sahibi olan DP World, proje kapsamında inşa edilen test tüpünü ve diğer malzemeleri satışa çıkaracak. Ancak bu malzemelere kimlerin, ne amaçla talip olacağını kimse bilmiyor…

Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com