Ana sayfa » Güncel » YENİ MADENİ 5 LİRANIN ÜZERİNDEKİ ATATÜRK RESMİNE TEPKİ YAĞIYOR!…

YENİ MADENİ 5 LİRANIN ÜZERİNDEKİ ATATÜRK RESMİNE TEPKİ YAĞIYOR!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle 5 lira madeni para basılarak piyasaya sürüldü. Parayı gören vatandaşlar ise, paranın üzerindeki Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafına tepki gösterdi. Fotoğrafın Atatürk’e benzememesi dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı ” Cumhuriyet’in 100. Yılı Anısına 5 TL Değerindeki Madeni Hatıra Paraların Çıkarılmasına İlişkin Tebliğ” 31 Ekim 2023 günü Resmi Gazete’de yayımlandı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan 5 liralık 100 milyon adet madeni para piyasaya girdi.

Paraların ön yüz deseni, dış halkada 8 köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılarak derinlik katıldı. Ayrıca, ön yüzde halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldız, ortada “Türkiye Yüzyılı” logosu yer aldı. Logonun solunda 5 rakamı, altta “Türk lirası” yazısı ve yazının altında “2023” ibaresi yerleştirildi.

Arka yüzde ise Atatürk’ün görseli yer aldı. Ancak bu görsel tartışmaları da beraberinde getirdi. Vatandaşlar sosyal medyada Atatürk’ün görselinin Atatürk’e benzemediğini belirterek duruma tepki gösterdi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com