Ana sayfa » Güncel » AD PORTS GROUP: “DURUM KESİNLEŞİNCE PİYASA’YA UYGUN AÇIKLAMALAR YAPACAĞIZ…”

AD PORTS GROUP: “DURUM KESİNLEŞİNCE PİYASA’YA UYGUN AÇIKLAMALAR YAPACAĞIZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Birleşik Arap Emirlikleri’nde devlet kontrolündeki AD Ports Group’un, İzmir limanını işletmek üzere kurulması planlanan bir kuruluşa 500 milyon dolar değerinde yatırım yapacağı iddia ediliyor. Gerçek Gündem’e konuşan AD Ports Group yetkilisi açıklamaya yapmayı reddederken, şirket ise bugün bir açıklama yayımladı.

Reuters haber ajansına konuşan kaynaklardan ikisi, olası anlaşma kapsamında devlet kontrolündeki AD Ports Group’un Türkiye Varlık Fonu tarafından Ege kıyısındaki İzmir limanını işletmek üzere kurulacak bir kuruluşa yatırım yapacağını söyledi. Ancak kaynaklar, anlaşma henüz kesinleşmediği için isimlerinin açıklanmasını istemedi.

Alınacak olan hisselerin miktarı henüz netleşmedi ancak kaynaklardan biri anlaşmanın yaklaşık 500 milyon dolar değerinde olabileceğini söyledi. Türkiye Varlık Fonu’na ait olan liman ise, yeni yatırımlara ihtiyaç duyan önemli bir konumda.

AÇIKLAMA YAPMAYI REDDETTİ…

Gerçek Gündem’e konuşan AD Ports Group yetkilisi ise bu konuyla herhangi bir açıklama yapmayı reddetti. Yetkili, “İlgili kişi bu konuda sizinle irtibata geçecektir. AD Ports Group tarafından açıklandığında size haber vereceğim” dedi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com