Ana sayfa » Siyaset » CUMHUR İTTİFAKI SEÇİM PLANINI BELİRLEDİ…

CUMHUR İTTİFAKI SEÇİM PLANINI BELİRLEDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre; 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde AKP ve MHP, 30 büyükşehirde “ortak aday” ile seçime girecek.

Her iki parti heyetlerinin yaptığı görüşmelerde, 2019 yılında olduğu gibi AKP’nin Adana, Mersin ve Manisa’da MHP’nin adayına destek vereceği, diğer büyükşehirlerde ise MHP’nin AKP’nin adayını destekleyeceği belirtilmişti.

Ancak yapılan son görüşmelerde, Adana’nın AKP’ye bırakıldığı belirtiliyor. AKP’nin, görüşmelerde “yapılan anketlerde MHP’nin aday göstermesi halinde, Adana’nın kaybedilme riskinin bulunduğunu” ilettiği, bunun üzerine de iki parti arasında “Adana’nın AKP’ye bırakılması, Muğla Büyükşehir Belediyesi için de MHP’li bir adayın desteklenmesi kararının alındığı” ifade ediliyor.

İKİ YENİ İLÇE…

Öte yandan AKP ile MHP heyetlerinin görüşmelerinde Ankara’daki ilçe belediye başkanlıklarındaki işbirliğinin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Ankara’da Polatlı, Etimesgut ve Gölbaşı belediye başkanlıkları MHP’nin yönetiminde. Görüşmelerde, AKP’nin, MHP’nin yönetiminde olan bu üç ilçenin dışında Kalecik ve Elmadağ ilçelerinde de “MHP’nin adayın destekleyeceği” belirtiliyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com