Ana sayfa » Yerel » “HİÇBİR SÖZÜ SAKINMADIM, HİÇBİR MÜCADELEDEN KAÇINMADIM” DEDİ, ADAY-ADAYLIK BAŞVURUSUNDA BULUNDU…

“HİÇBİR SÖZÜ SAKINMADIM, HİÇBİR MÜCADELEDEN KAÇINMADIM” DEDİ, ADAY-ADAYLIK BAŞVURUSUNDA BULUNDU…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediye Başkan Adaylığı için dosyasını İlçe Başkanı Ali Serçe’ye teslim eden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve CHP Aliağa Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Oğuzhan Özşahin, adaylık başvurusunun ardından çeşitli konularda açıklamalarda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından bildirilen sürenin son gününde adaylık başvuru dosyasını Aliağa İlçe Başkanlığına teslim ederek Belediye Başkan Aday Adayı olan Oğuzhan Özşahin, başvurusuyla ilgili birtakım açıklamalarda bulundu.

ALİAĞA İÇİN ŞAHLANIŞ YILI…

Halen Aliağa Belediye Meclisi’nde CHP Grup Başkan Vekilliği görevini yürüten Özşahin, iki dönemdir belediye başkanlığının kaybedilmesinin ağır bir yük olduğunu belirterek ‘Partimiz tüm genel seçimlerde en çok oyu alarak birinci parti çıkmasına rağmen yerel seçimlerde maalesef aynı başarıyı gösterememiştir. Sebebi, bahanesi ne olursa olsun, bu durum CHP Belediye Başkan Adayı olacak kişi için ağır bir yük ve büyük bir sorumluluk getirmektedir.

2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi ne bu farkındalık ile hazırlanmamız gerekiyor. Ben dersimi çalıştım. Parti olarak nerelerde yanlışımız var, halk bizden ne istiyor, bizim yapabileceklerimiz ve yapmamız gerekenler nelerdir; konusunda uzman ekip arkadaşlarımla birlikte hepsinin notunu aldık, çözüm stratejimizi belirledik. Kimsenin şüphesi olmasın ki, 2024 yılı Aliağa’da Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı öncülüğünde şahlanış yılı olarak kayıtlara geçecektir.’ şeklinde konuştu.

HİÇBİR SÖZÜ SAKINMADIM, HİÇBİR MÜCADELEDEN KAÇINMADIM…

Küçük yaşlardan beri siyasetin içinde olduğunu ve bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesinde görev aldığını ifade eden Oğuzhan Özşahin ‘Kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP her vatansever için gerçek bir okul niteliğindedir. Ben de bu okulun Gençlik Kolları’ndan başlayarak her kademesinde eğitim almış bir neferi olmaktan gurur duyuyorum. Halihazırda yürütmekte olduğum gerek İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, gerekse Aliağa Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekilliği görevim süresince ilçeme hizmet etmek ve Aliağalı hemşerilerime katkı sunabilmek adına hiçbir sözü sakınmadım, hiçbir mücadeleden kaçınmadım.

Halkın bize verdiği beş yıllık yetkinin son aylarında, bir eğitimi, bir görevi daha alnımın akıyla tamamlıyor olmanın huzurunu yaşıyorum. Şimdi siyasetin bir üst basamağına, Aliağa Belediye Başkanlığına hazırım.’ dedi.

BÜYÜK SÖZLERİMİZ YOK, BÜYÜK HAYALLERİMİZ VAR…

İlk gençlik yıllarından beri Aliağa Belediye Başkanı olmayı hedeflediğini söyleyen Özşahin, ‘Belediye başkanlığı hizmet makamıdır. Ben kendime bu hedefi koyarken, ütopik hayaller kurmadım. Kentimin bana kazandırdıklarının karşılığını bir gün ödemem gerektiği düşüncesiyle hedefime adım adım ilerledim. Yaşadığım her gün, karşılaştığım her sorunu ve nasıl çözülebileceğini not aldım, projeler geliştirdim, uygulama yöntemleri araştırdım.

Yani benim belediye başkan adaylığım siyasi konjonktürle dünden bugüne gelişmiş bir hamle değil, yılların örüntüsüyle sağlam bir temele dayalı idealdir. Bu temel zaman içerisinde konusunda uzman, heyecanlı ve Aliağa sevdalısı yol arkadaşlarımla daha da pekişmiş, daha da sağlamlaşmıştır. Bizim büyük büyük sözlerimiz yok. Bizim, büyük hayallerimiz ve o hayalleri gerçekleştirecek gücümüz var. Bu güçle, Aliağa halkından alacağımız destekle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir proje yok.’ diye konuştu.

ACAR GİBİ KORKU İMPARATORLUĞU ÜZERİNDE HÜKÜM SÜRMEYECEĞİZ…

Açıklamasında mevcut Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı da eleştiren CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Oğuzhan Özşahin ‘Sayın Belediye Başkanı iki dönemdir halkımızı parkla, bahçeyle, asfaltla, yolla oyalamaktadır. Oysa bunlar, göreve kim seçilirse seçilsin bir belediye başkanı olarak zaten yapması gereken asli görevlerdir. Siz bunları belediye başkan adaylığı projeleri olarak halka sunamazsınız. Sunuyorsanız, belediye başkanlığı makam, görev ve yetkilerini anlamamışsınız, bilmiyorsunuz demektir.

Biz bu algı operasyonunun bir parçası olmayacağız. Biz, sosyal belediyecilik anlayışını sanki bizden önce yokmuş, bizden sonra da olmayacakmış gibi pazarlamayacağız. Göreve geldiğimiz gün kaç kişiyi işten çıkarıp kaç yandaşa bankamatik imkanı sunacağımızın hesabını da yapmayacağız. İşini hakkıyla yapan, ekmeğini alın teriyle kazanan tüm belediye çalışanları müsterih olabilir bu konuda.

Neler yapacağız? Tıpkı Belediye Meclis Üyeliği görevi boyunca yaptığımız gibi, mülkiyeti belediyeye geçmiş köy arazilerinin yine ve sadece köylü yararına kullanılması temel hedefimiz olacak mesela. Emek ve Barış Şenlikleri’ni yeniden hayata geçirecek, popüler kültür ürünü magazin sanatçılarına milyonlar akıtmak yerine Aliağa’lı sanatçılara destek olup onları ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak için gayret göstereceğiz.

Yeni ve yaşanabilir yerleşim yerleri oluşturup kent merkezindeki çarpık yapılaşmaya ve yoğunluğa dur diyeceğiz. Aliağa’yı ticari anlamda cazibe merkezi haline getirip gençlerimize iş imkanı sağlayacağız. Bölgemizdeki sanayi kuruluşlarına milyonlarla ifade edilen cezalar kesmek yerine, onları ilçemizin sosyal ve kültürel yaşamının gönüllü destekçisi yapacağız. Sayın Acar gibi bir korku imparatorluğu üzerinde hüküm sürmeyecek; geniş katılımlı, her fikrin değer bulduğu belediyecilik anlayışıyla gülen insanların güzel ilçesi haline getireceğiz Aliağa’mızı’ dedi.

TEK ADAM REJİMİNİN ESİRİ DEĞİLİZ…

CHP’deki aday çokluğunu demokrasi zenginliği olarak nitelendiren Oğuzhan Özşahin sözlerini şöyle tamamladı: ‘Ne mutlu bize ki, tek adam rejiminin esiri değiliz. Ne mutlu bize ki, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki tüm yol arkadaşlarımın her göreve aday olma, seçme ve seçilme hakkı var. Biz bu demokrasi yarışını şenlik havasında geçirir, sonrasında adaylık görevini kim alırsa onun arkasında kenetlenmeyi biliriz. Kadın-erkek, yaşlı-genç, eski-yeni ayırt etmeden, adaylık başvurusunda bulunan 12 arkadaşım da dahil olmak üzere hepimizin Aliağa Belediye Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getireceğine inancım tamdır.

Buradan şahsım adına tüm Aliağa halkına taahhüdümdür: Partimiz beni aday gösterdiğinde diğer aday arkadaşlarımla işbirliği içerisinde yürüyeceğime, başka bir partidaşımıza görev tevdi edilirse onun başarısı için ve Aliağa’mızı yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyecilik anlayışıyla bir araya getirmek için canla başla çalışacağıma söz veriyorum. Bu kutlu görev için yola çıkmış tüm belediye başkan adayı ve meclis üyesi adaylığı başvurusunda bulunan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyor, Aliağamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.’

OĞUZHAN ÖZŞAHİN KİMDİR?…

11 Eylül 1982 İzmir Bornova doğumlu Oğuzhan Özşahin evli ve iki çocuk babası. Eğitimini Mehmet Saka İlköğretim Okulu ve TED Özel Aliağa Lisesi’nde tamamlayan Özşahin Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra D.E.Ü. Denizcilik Fakültesi Lojistik ve Deniz Ulaştırması Yüksek Lisans Programı’nı iyi derece ile bitiren Oğuzhan Özşahin bu süreçte Amerikan Kültür Derneği İngilizce ve Alman Kültür Goethe dil kurslarını tamamladı.

Öğrenim hayatı ve askerlik süreci sonunda denizcilik sektöründe çeşitli pozisyonlarda görev yapan Özşahin, daha 30 yaşında Global Holding bünyesindeki Port Akdeniz/Antalya Limanı’nda müdür olarak teknik ve operasyon birimlerinden oluşan yaklaşık 750 kişilik bir ekibin yöneticiliğini yaptı. Halen Aliağa’da restaurant işletmeciliği ve küçük çapta müteahhitlik işleri yapan Oğuzhan Özşahin ayrıca safkan yarış atı sahipliği ve yetiştiriciliğiyle uğraşmakta.

Babasının CHP’nin eskilerinden ve emekçilerinden olması sebebiyle küçük yaşlarda siyasetle tanışan Oğuzhan Özşahin lise yıllarında aktif siyasete girerek üniversite yıllarında CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nda iki dönem görev yaptı.

CHP Aliağa İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Özşahin 2019 Yerel Seçimlerinden bu yana İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Aliağa Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekilliği görevlerini yürütmekte…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com