Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » GOOGLE DEPREMİ 20 SANİYE ÖNCEDEN BİLDİ, ANDROİD TELEFONLARA MESAJ GÖNDERDİ…

GOOGLE DEPREMİ 20 SANİYE ÖNCEDEN BİLDİ, ANDROİD TELEFONLARA MESAJ GÖNDERDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AFAD’ın açıkladığı verilere göre Bursa’nın Gemlik ilçesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İstanbul ve çevre illerde de hissedilen depremden 3 dakika sonra 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

GOOGLE TÜM KULLANICILARA YOLLADI…

Depremde en ilginç olan ise Android telefonlara İstanbul’da deprem sinyallerinin 7 saniye önce gelmesi oldu.

Android kullanıcıları depremi yaklaşık 20 saniye önce öğrendi. Cep telefonlarına “Deprem M4.5 (tahmini) 15 km Bursa, Türkiye uzaklıkta tespit edildi. uyarısı geldi. 7 saniye sonra İstanbul sallandı.

ANDROİD TELEFONLARA DEPREM UYARILARI NASIL GELİYOR?

Geçtiğimiz yıl Android kullanıcılarına giden deprem uyarısı Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmalar Kurumu’nun ShakeAlert projesinden alınan verilerle oluşturulmuştu.

Depremlerin ilk işaretlerini tespit etmeyi amaçlayan ShakeAlert projesinin operasyon ekibinden Robert de Groot, bir deprem erken uyarı endüstrisi oluşturmaya çalıştıklarını söylüyor.

ShakeAlert’te kullanılan teknolojinin depremi önceden tahmin etmediğinin altı çiziliyor. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu da bu teknolojinin “öngörülebilir gelecekte” deprem tahmini yapmasının pek mümkün olmadığını belirtiyor. Bu sistem yalnızca halihazırda yaşanan depremi, insanlar onu henüz hissetmeden birkaç saniye önce tespit edebiliyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com