Ana sayfa » Güncel » KARŞIYAKA ÇARŞI’DAN FİLİSTİN İÇİN BARIŞ MESAJI…

KARŞIYAKA ÇARŞI’DAN FİLİSTİN İÇİN BARIŞ MESAJI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sürekli barışın öncüsü Mustafa Kemal Atatürk, 30 Ocak 1923’te İzmir’de Şark Gazetesi’ne verdiği demeçte:
“Barış istiyorum dediğim zaman bilmelidir ki, bağımsızlık ve hâkimiyet istiyorum…” demişti.

2 Şubat 1923’te yine İzmir’de halka şöyle seslenmişti:

“Arkadaşlar, barış istiyoruz, fakat dediğim gibi tam bağımsızlık istiyoruz. Barışın anlamı budur. Bunu istemeye hakkımız ve gücümüz vardır. On sene, yirmi sene, elli sene sonra aşağı görülerek ölmektense, hiç korkmayınız; kalp ve vicdanımız açık olarak bugün ölelim ve tarih bizi böyle yazsın.”

Atatürk, İzmir’in kurtuluşunun gecesi üç gün boyunca Karşıyaka İplikçizade Köşkü’nde kaldı. İzmir’e ilk gün zaferiyle giriş yapan Atatürk, yerde serili olan Yunan bayrağını kaldırttı. Dünyaya mal olan ‘’Yurtta Barış, Dünyada Barış’’ sözünün sadece sözde değil, özde olduğunu savaştığı ülkenin bağımsızlık sembolü olan bayrağına göstermiş olduğu saygısından anlıyoruz.

Atatürk, 1933’te yaptığı bir açıklamada ise Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel ilkelerinden “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesinin “İnsanlığın ve medeniyetin refah ve ilerlemesinde en esaslı etken olduğunu” belirtmiş, buna hizmet etmekle “övündüklerini” söylemişti.

Günümüzde bu kutsal hizmeti sürdüren, Atatürk’ün işaret ettiği üzere ‘’Yurtta Barış, Dünyada Barış’’ için çalışan, emperyalizme karşı mazlum halkların yanında yer alanların en başında İzmir’in ve Karşıyaka’nın tarihi mirasına sahip çıkan Karşıyakalılar gelir.

Atatürk’ün, ‘’İzmir’in Karşıyakalıları’’ hitabıyla seslendiği Karşıyakalılar, ülkemizi FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde başarıyla temsil eden basketbol takımlarının SIG Strasbourg ile karşılaşacağı maça günler öncesinden hazırlandı. Emek dolu bu çalışma, ‘’barış’’ temalı dev pankart içindi.

Karşıyaka’nın tek taraftar grubu olan Çarşı’nın lideri Taner Ütüklerli, tüm dünyaya Filistin halkı için barış mesaj vereceklerini ilan etti. İşte Ütüklerli’nin o açıklaması:

MUSTAFA KEMAL PAŞA SPOR SALONU’NDAN TÜM DÜNYAYA BARIŞ MESAJI VERİYORUZ….
SALI GÜNÜ HERKES ARENA’YA ….

Basketbol takımımız, ligde BJK’yi devirirken gücümüzü hissetti. Şimdi de Avrupa sınavında Fransız Strasbourg ile hesaplaşacağız.

Maçın önemi bir yana, kardeşlerimizin emek harcadıkları barış temalı dev pankart ve bayrak/davul şovumuz ile geceye damga vurup gerekli 16 sayı farkı alacağız. Yine Beşiktaş maçındaki yerimizdeyiz. Yarın, Karşıyaka Taraftarı Avrupa’ya da ders verecek.

Maç günü geldi. FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin normal sezonundaki dördüncü maçında E grubundaki temsilcimiz Karşıyaka, sahasında grup lideri SIG Strasbourg’u konuk etti.

Maçı baştan sona üstün götüren temsilcimiz, Kelan Martin’in son saniye üçlüğüyle ikili averajı da aldı ve sahadan 87-72 galip ayrıldı. Bu sonuçla Karşıyaka, gruptaki dördüncü maçında üçüncü kez sahadan galip ayrıldı. İkili averajı da alıp liderlik koltuğuna oturan temsilcimiz, gelecek hafta EWE Baskets Oldenburg deplasmanında sahne alacak.

Tribün lideri Ütüklerli’nin belirttiği üzere, bu maçın öneminden ve alınan galibiyetten öte asıl önemli olan; Karşıyaka Çarşı’nın dünyaya Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle mesaj vermesidir.

Bütün dünya Filistin’de yaşanılanları endişeyle izliyor. NATO, BM gibi uluslararası örgütler olup bitene engel olamıyor. Oradaki yıkım görüldükçe Atatürk’ün ‘’Yurtta Barış, Dünyada Barış’’ sözü; adını ölümsüz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Spor Salonu’ndan, Ata’mızın annesi Zübeyde Ana’mızı emanet ettiği kutsal topraklar olan Karşıyaka’dan, Filistin halkı özellikle çocuklar için Karşıyaka Çarşı sayesinde yankılandı…

“Peace at Home, Peace in the World” (Yurtta Sulh, Cihanda Sulh)

Mustafa Kemal Atatürk

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com