Ana sayfa » Güncel » “2. EL OTOMOBİL ALMAK İÇİN EN UYGUN ZAMAN…”

“2. EL OTOMOBİL ALMAK İÇİN EN UYGUN ZAMAN…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar, finansman çözümlerindeki zorluklar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ikinci el araç fiyatlarında üç yılın ardından ilk kez keskin bir düşüşe neden oldu. Marka-model bazında yaşanan düşüşlerin ortalaması yüzde 20’ye kadar çıkarken, bazı modellerde bu oran yüzde 30’a yaklaştı. Bu durum, kurumsal şirketleri avantajlı kampanyalar sunmaya yönlendirdi.

En uygun zaman…

Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, fiyatların artık en düşük seviyelerde olduğunu belirterek, ekstra bir düşüşün mümkün olmadığını ifade etti. Ayrıca, finansman çıkmazının pazarda daralmaya neden olabileceği endişesini dile getirdi. Geleneksel yılbaşı kampanyalarının birçok avantaj sunduğunu, ancak yeni yıl ile birlikte ikinci el ve sıfır araç fiyatlarının tekrar yükselebileceği öngörüsünde bulundu.

Fiyatların yükselmesine karşın finansman modellerinin eksikliğinin, ikinci el araç pazarında 2024 yılında belirli bir daralmaya yol açabileceği üzerinde durdu. Bankaların kredi verme iştahının artmasıyla daha stabil bir pazarın oluşabileceği, ancak şu anda bazı marka ve modellerde geçtiğimiz kış gözlemlenen fiyat seviyelerine yaklaşıldığına dikkat çekti.

Karakaş, “Fiyatların yükselişi karşısında otomobil alımı için ihtiyaç olan finansman modellerinin yokluğu, ikinci el araç pazarında önümüzdeki yıl belirli oranda daralmaya neden olacaktır ki sektörde de genel bir endişenin hâkim olduğunu görüyoruz. Ancak bankaların kredi verme iştahı artarsa daha stabil bir pazardan söz edebiliriz. Şu anda bazı marka ve modellerde neredeyse geçtiğimiz kış gördüğümüz seviyelere yakın fiyatlarla karşılaşıyoruz” diyerek sözlerine son verdi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com