Ana sayfa » Siyaset » EROĞLU: “DOĞDUĞUM BU KENTİ, KUZEY EGE BÖLGESİNİN EN YAŞANABİLİR VE MARKA DEĞERİ EN YÜKSEK İLÇESİ YAPMAK İÇİN ADAYIM…”

EROĞLU: “DOĞDUĞUM BU KENTİ, KUZEY EGE BÖLGESİNİN EN YAŞANABİLİR VE MARKA DEĞERİ EN YÜKSEK İLÇESİ YAPMAK İÇİN ADAYIM…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Aliağa Belediye Başkan aday-adayı inşaat yüksek mühendisi Barış Eroğlu parti binası önünde aday-adaylığına yönelik açıklamalarda bulundu. Kalabalık bir partili topluluğun hazır bulunduğu basın açıklaması şöyle:

“Sayın İlçe Başkanım,
İlçe yöneticilerimiz,
Kadın ve Gençlik Kollarımızın başkan ve yöneticileri,
Meclis üyelerimiz,
Değerli muhtarlarımız,
Sivil toplum örgütlerinin ve sendikaların değerli temsilcileri,
Siyasi partilerin değerli başkan ve yöneticileri,
Basınımızın güzide temsilcileri,
Cumhuriyet Halk Partimizin vefakar, cefakar, yılmaz ve yorulmaz üyeleri,
Doğup büyüdüğüm, çocukluğumda sokaklarında oyunlar oynadığım, okullarında okuduğum, güzel ilçem Aliağa’mın saygıdeğer halkı, hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum.
Belediye başkan aday adaylığı açıklamama hoş geldiniz.

Sevgili Dostlarım, kısaca kendimden bahsetmek isterim. 1981 yılında Aliağa’ mızda dünyaya geldim. İlk, orta ve lise eğitimimi Aliağa ‘ da tamamladıktan sonra, Balıkesir Üniversitesinden 2004 yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun oldum. 2007 yılında sevgili eşim Esen Hanımla hayatlarımızı birleştirdik.

Kuzey ve Kahraman adında iki evladımız var. Aliağa ‘ mızın gelişimine katkı sunan bir kardeşiniz olarak iş yaşantıma devam ediyorum. 2009 ile 2014 yılları arasında Aliağa Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptım. 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı olarak partimizi temsil ettim. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkan Aday Adayı olarak karşınızdayım.

Sevgili dostlarım neden bu yola çıktım ve neden adayım?

Dünyanın neresinde yaşıyorsa yaşasın kalbi bu kent ile birlikte atan tüm hemşerilerimiz için düşünce ve görüş ayrılığı gözetmeksizin ilçemizde birlikteliği sağlamak, küskünlük ve dargınlıkları ortadan kaldırmak ve daha huzurlu bir yaşamı hak eden bütün Aliağalıların ortak adayı olmak için yola çıktım.

Birazdan değineceğim biz Aliağa’lıların ekonomik ve sosyal sorunlarıyla, ilçemizin özellikle son 10 yılda artarak büyüyen ve kangren olmuş sorunlarını çözmek için adayım.

Emek kenti olan Aliağa’mızda emeğin kutsallığına inanan, emekçisi ile omuz omuza çalışan, çalışanına sendikal haklarını vererek iş güvencesi sağlayan, çalışanına değer veren bir yönetim anlayışını hakim kılmak için adayım.

Aliağa’mızda Emek ve Barış şenliklerini yeniden hayata geçirerek, sanatçıları, yazar ve şairleri, düşünürleri ve bilim insanlarını kentimizin sokaklarında halkımızla buluşturmak ve bu kenti sadece fabrika bacaları ile değil yetiştireceği sanatçı, sporcu ve edebiyatçılarının başarıları ile anılır hale getirmek için adayım.

Kentimizin gelişimine katkı sunan, katma değer üreten yatırımcılarımızın, gittikçe büyüyen sorunlarını çözmek, üretim süreçlerindeki işleyişlerini kolaylaştırmak için adayım.

Deprem kuşağında yer alan ilçemizde hızlı bir şekilde kentsel dönüşümü gerçekleştirerek, vatandaşlarımıza sağlıklı ve güvenli yaşam alanları sunmak için adayım.

En temel sorunlarımızdan biri olan barınma problemimizi çözmek ve belediyemiz eliyle kuracağımız kooperatiflerle vatandaşlarımıza uygun fiyatlı konutlar üretmek için adayım.

Neden aday oldum çünkü bir hayalim var:

Doğduğum bu kenti Kuzey Ege Bölgesinin en yaşanılabilir ve marka değeri en yüksek ilçesi yapmak için adayım. Bu, benim ilçeme olan en büyük borcumdur.

Sevgili dostlarım kapatılan çocuk kreşimizi çağın gereklerine uygun bir şekilde yeniden açarak çocuklarımızın daha ekonomik koşullarda eğitim almalarını sağlamak ve ailelerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için adayım.

İlçemizde yaşayan yaşlı, bakıma muhtaç bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, ihtiyaçlarını karşılamak ve onların her an yanlarında olmak için adayım.

Çocuklarımız ve gençlerimizin eğitim hayatlarına destek olmak, özellikle şehir dışından ve merkeze uzak mahallelerimizden eğitim amaçlı gelen öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını güvenli ve konforlu bir şekilde sağlamak için adayım.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünü kurarak, Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi, Eşitlik Birimi, Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Birimi kompleksini belediyemiz bünyesinde hayata geçirmek için adayım.

Bugün hepinizin huzurunda Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurumu yaptım. Belediye Başkan Aday Adaylığına, Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığına başvuran ve başvuracak bütün yol arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Adayımızın üye bazında ön seçim yapılarak belirlenmesi en büyük temennimdir.
Genel merkezimiz aday belirleme sürecinde hangi yöntemi kullanacaksa o yöntemi şimdiden kabul ettiğimi beyan ediyorum.

Hangi arkadaşımız Belediye Başkan Adayımız olursa, sonuna kadar yanında olacağımı huzurlarınızda ilan ediyorum.

Değerli dostlarım,
Gün, kişisel hesapların günü değil.
Gün, geçmiş kırgınlıkların günü değil.
Gün, yaşadıklarımızın farkında olma günü!
Gün Aliağa’mıza sahip çıkma günü
Bu bilinçle ve sizlerden aldığım güçle buradayım.
Kentimize el ele, gönül gönüle hep birlikte sahip çıkacağımızı, bu kentin sahipsiz olmadığını haykırmak için bir araya geldik.
Gecemizi gündüzümüze katmaya, çalınmadık kapı ulaşılamadık bir yer bırakmadan büyük bir özveri ve coşkuyla koşturacağımız, yorulacağımız ve sonunda mutlaka kazanacağımız mücadeleye hoş geldiniz!

Sevgili Dostlarım,

tarlada izimiz, harmanda yüzümüz, cesurca söyleyecek sözümüz, yapacak çok işimiz var .

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum…

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com