Ana sayfa » Yerel » BAL-GÖÇ ALİAĞA ŞUBESİNDEN DAYANIŞMA KAHVALTISI…

BAL-GÖÇ ALİAĞA ŞUBESİNDEN DAYANIŞMA KAHVALTISI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Aliağa Şubesi, tanışma ve dayanışma kahvaltısı düzenledi.

Aliağa’daki bir otelde düzenlen kahvaltıya siyasi parti temsilcileri, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Başkanı Abdurrahim Nursoy ile Aliağa’da yaşayan Balkan Göçmenleri katıldı.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Aliağa Şubesi, tanışma ve dayanışma kahvaltısının açış konuşmasını Dernek Başkanı Rukiye Güneş yaptı. “Birlik Beraberlik buluşmamıza katılımınız, bir pazar sabahını bizlere ayırdığınız için teşekkür ediyoruz. Bizleri onore ettiniz, sağolunuz” diyen Güneş konuşmasının devamında şunları söyledi:

“1984 yılında Bulgaristan Devleti Türkleri asimile ve yok etmek için baskılara başlamıştı. Bu insanlık dışı baskıları Türk ve dünya kamuoyuna duyurmak amacıyla 1985 yılında İzmir’de Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) kuruldu. Derneğimizin genel merkezi İzmir’dedir.

Aliağa Şubemiz de Nisan 2022’de kurularak BAL-GÖÇ ailesine dahil olmuştur. Balkanlardan Anavatana göç etmiş ve Balkanlarda yaşamaya devam eden Türklerin ve Müslüman toplumların birlik beraberlik içinde, yaşam standartlarını yükseltilmesi için çalışmaya, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmeye, Balkanlarda Ata mirasına sahip çıkarak gelenek ve göreneklerin sürdürülmesi için faaliyet göstermeye devam ediyoruz”

Başkan Nursoy, “Ne mutlu Türküm Diyene”

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) Başkanı ve İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Başkanı Abdurrahim Nursoy da yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür etti.

BAL-GÖÇ’ün kamusal yararı olan bir dernek olduğunu belirterek “Bizler en büyük hemşehrimiz olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin o bütün ortak değerlerini muhafaza ederek, koruyarak O’nun da bizlere işaret ettiği gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için canla başla çalışacağız, çalışmaya devam edeceğiz.

Her zaman Balkan Türk’ünün en derininde yatan bir sözle, yüreğinin en derininde yatan bir sözle sözlerimi bitirmek istiyorum; Ne mutlu Türk’üm diyene! Sağ olun, var olun.” ifadesinde bulundu..

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com