Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » STARSHİP ROKETİ FIRLATILDIKTAN 2 BUÇUK DAKİKA SONRA PATLAD!…

STARSHİP ROKETİ FIRLATILDIKTAN 2 BUÇUK DAKİKA SONRA PATLAD!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ABD’li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in geliştirdiği uzay aracı Starship, bugün, yerel saatle 07.30’da, ABD’nin Texas eyaletinde fırlatıldı. Fırlatıldıktan 2 buçuktan dakika sonra Starship uzay aracı patladı.

İçinde astronot ekibi bulunmayan ve yaklaşık 90 dakika sürmesi planlanan deneme uçuşu, fırlatmadan yaklaşık 2 buçuk dakika sonra, ‘ikinci aşama’ bölümünde gerçekleşen patlamanın ardından sona erdi.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan SpaceX’in mühendislerinden John Insprucker, “Bu denemeleri ders almak ve hatalarımızı görmek adına yapıyoruz. Bugün gerçekleştirilen denemede roketin 33 motoru da fırlatma esnasında başarılı şekilde çalıştı. Uçuşun ikinci aşamasında gerçekleştirilen patlamanın, otomatik uçuş sonlandırma sisteminin devreden çıkmakta gecikmesine bağlı olarak gerçekleştiğine inanıyoruz” dedi.

Ticari fırlatma sahalarını denetleyen ABD Federal Havacılık İdaresi tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada ise, “Aracın kaybıyla sonuçlanan” bir kazanın meydana geldiği ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com