Ana sayfa » Güncel » Çiğdem Çimen: “ABİLERİN ABİSİ…”

Çiğdem Çimen: “ABİLERİN ABİSİ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Karşıyaka, ‘’Cumhuriyet ilkelerine adanmış hayatların mabedidir.‘’

Ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı emanet ettiği kutsal topraklardır. Yüzüncü yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin ışığında; bağımsız, çağdaş, bilim, akıl ve umut dolu yarınlar için canı pahasına mücadele edenlerin semtidir. Dolasıyla her bir Karşıyakalı doğuştan Mustafa Kemal’in askeridir.

‘’Cumhuriyet; bağımsızlık, özgürlük, hürriyet demektir.’’ ve ‘’Cumhuriyet, Atatürk demektir.’’ anlayışını nesiller boyu yaşatan Karşıyakalılar, Cumhuriyeti semtleri Karşıyaka ile özdeştirerek ‘’Cumhuriyet demek, Karşıyaka demektir.’’ der.

Atatürk’ümüzün, ‘’Annem sizin sinenizde sizin topraklarınızda yatıyor.’’ ifadesinin yer aldığı açıklamasıyla onurlandırdığı İzmir’in Karşıyakalıları, Ata’mızın annesinin mezarı başında ettiği milli egemenlik yeminine tanık oldukları gibi buna sadık kalanlardır.

Kurtuluş Savaşı’mızda, işgale karşı dağlara çıkarak Anadolu’da direnişe geçenlerdir Karşıyakalılar. O günlerde ‘’Biz Karşıyakalıyız!’’ söylemiyle Mustafa Kemal Paşa’ya bağlılıklarını bildirenlerdir. Bu tarihi parola ile başlayan marşı, her maçta bıkmadan usanmadan haykıranlardır.

Geçtiğimiz 1 Kasım Çarşamba günü 111. yaşını kutlayan Karşıyaka Spor Kulübü’nün kurucusu Kadızade Zühtü Işıl ve arkadaşları İzmir’in kurtuluşunda ön safhadaydı. Bugün bu kutsal mirasa sahip çıkan büyük Karşıyaka taraftarı, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçisidir. Yeşil kırmızılı renklere gönül veren yediden yetmişe herkes, Cumhuriyetimizin neferidir.

Karşıyaka’nın tarih boyunca bağlı kaldığı ve bundan sonra da kalacağı çizgi; Atatürk’ün çizgisidir, O’nun bugünü olduğu gibi geleceği de aydınlatacağı yoludur. Bu onurlu yolu kendine yaşam felsefesi edinen, Türk futbolunun koca çınarı Karşıyaka’sının hep bir adım daha yukarıda olması için gecesini gündüze katan, davası uğruna hiç tereddüt etmeden bedel ödeyen, sarsılmaz Kaf Sin Kaf sevdasını Ata’sının karşı karşıya bulunmakla iftihar duyduğu Karşıyaka gençliğine aşılayan cesur yürek; ‘’Taner Ütüklerli’’ dir.

Karşıyaka’nın tek taraftar grubu olan Çarşı’nın lideri Taner Ütüklerli, ömrünü adadığı tribünler tarafından ‘’Abilerin Abisi’’ olarak kabul edilmiştir. Kendisi; sadece bir parçası olduğu büyük Karşıyaka taraftarının gönlünde değil, diğer taraftar gruplarının da saygı duyduğu bir isimdir. Karşıyaka’nın sadece bir spor kulübü olmayıp bir yaşam biçimi oluşu gibi Ütüklerli de kişiliği ve liderliğiyle örnek bir şahsiyettir.

Bilgi ve tecrübe sahibi, cesur, dayanıklı, fedakâr, gerçekçi, güvenilir, hedefe yönelik kararlı, öncü, hoşgörülü, alçakgönüllü, prensip sahibi ve problem çözücü olma, karşısındakini dinleme, emrivakiye izin vermeme, ikna etme yeteneği, inisiyatif kullanma, insana değer verme, yaptığı işe inanma, olacakları tahmin edebilme, kamuoyu oluşturma, çabuk karar verebilme, örgütleme, yönetme ve zamanlama yeteneği gibi özellikleriyle Taner Ütüklerli, Karşıyaka’nın yaşayan en önemli değerlerindendir. Karşıyakalıların deyimiyle, koca bir semtin abisidir, ‘’O’’.

Bugüne kadar Karşıyaka futbol takımı ve yeşil kırmızılı tribünler hakkında yayınlanan kitap, dergi, röportaj gibi birçok alanda kendisine başvurulan Ütüklerli, verdiği katkıyla yazmış olduğu tarihi geleceğe aktarmıştır. Bayrağı bırakacağı gençler için adeta bir kutup yıldızıdır.
Ütüklerli, kendini düşünmeden sadece Karşıyaka’sı için mücadeleyi elden bırakmadığını bilen taraftarının duygu ve düşüncelerine tercüman olmaktadır. Bunu da binlerce Karşıyakalının kendisini sonuna kadar destekleyişi, O’na inanıp güvenmeleri, bir sözüyle harekete geçmeleri daha birçok durum anlamaktadır.

En başından beri sergilediği dik duruşuyla bugün de taviz vermeden yoluna devam eden, taraftarına ve semtine karşı sorumluluğunu yerine getiren Taner Ütüklerli; Karşıyaka’nın sembol isimlerinden birisi olma gereği otuz yılı aşkındır yer aldığı tribünlerin atmosferini, sayısız deplasman anılarını, tarihini ve kültürünü yaşatmakta olduğu semti Karşıyaka’yı layığıyla yaşatıp temsil etmektedir. Ufuk açıcı görüş ve önerilerini kamuoyunun ilgisine ve bilgisine sunmaktadır.

Karşıyaka’sı adına yaptıklarıyla derdinin kişilerle değil, tek davasının kulübünün olduğunu defalarca gösteren, görüş ve fikirleriyle yön verdiği semtinin demokrasiyi, özgürlüğü, medeniyeti, Atatürk ilke ve devrimlerini yaşam biçimi olarak edindiğini bütün dünyaya ilan eden Taner Ütüklerli hakkındaki düşüncelere, tek bir yazıda yer vermek mümkün değil. Hem Karşıyaka’sı hem de memleketi için gözünü kırpmadan canını feda edeceği bilinen Ütüklerli için dile gelen bu sözler, kendisinin peşinden koşan o binlerin de sesidir.

Birbirinden anlamlı görüş ve yorumlarını esirgemeyen değerli Karşıyakalılar’ın her birine sonsuz teşekkürler. Sizler, Karşıyaka’ya değer katan isimleri yaşarken onurlandırma düşüncesini hayata geçirdiniz. Tribün lideriniz Taner Ütüklerli’yi anlatırken aslında, dünyada eşi benzeri olmayan büyük Karşıyaka taraftarı olduğunuzu haykırdınız. Karşıyaka’nızın; ülkenin en çağdaş, eğitim düzeyi ve duruşuyla en saygın insanların yaşadığı bir semt olduğunu bütün herkese gösterdiniz. Karşıyaka’nızın şampiyonluğunu yaşadığınız bir sezon olması dileğiyle… Sağ olun, var olun…

Kendisine sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam dilediğimiz Taner Ütüklerli hakkındaki düşünceler şöyle:
Bizim sokağın çocuğu. Rahmetli abisi arkadaşım, babası öğrencilik yıllarımın terzisi, rahmetli annesi mahallemizin tüm mevlitlerini okuyan güzel insan. Çocukluğu dün gibi aklımdadır. Çok terbiyeli ve güzel bir çocuktu. Ona, Kaf Sin Kaf aşkını aşılayan abilerinden biri olduğumu düşünüyorum. NOYAN ULUĞ

Taner Ütüklerli için makamın, mevkiinin, şanın, şöhretin hiç mi hiç önemi yok. O’nun tek derdi; “KSK Aşkı”na zarar gelmemesi’’ … Karşıyaka Spor Kulübü için, her platformda “sevdasını şiddetle savunan” lider…
‘’Ben önderim. Arkamda yüzler, binler var. Hepimiz eşitiz. Benim için KSK kapısında bekçi bile olmak onurdur.” diyebilecek kadar mütevazı bir insan. ÖMERCAN KOÇYİĞİT

Ordu komutansız, Karşıyaka Çarşı Taner abisiz olmaz. Yıllarını heba etti. Doğrunun yanında dik durdu. Örnek oldu. Karşıyaka Çarşı Gençleri, O’nun gölgesinde emin adımlarla yürüdü. Allah başımızdan eksik etmesin. Yaşa, Var ol Taner abi. ORKAN TEKAN

Abilerin abisi Taner Abimiz; her zaman armamızın yanında duran, bize rehberlik eden ve koruyan bir semboldür. Merhameti ve cesaretiyle bize yolu gösteren Taner Abimiz, Karşıyaka’ya olan sevgisi ve liderliğiyle semtimizin her şeyidir.
Biz, O’nun sayesinde “Karşıyakalı” olmanın anlamını öğrendik. O’nun liderliğiyle; “Karşıyakalı gibi” değil, gerçek bir “Karşıyakalı” olarak yaşamayı öğrendik. En zor zamanlarımızda ve en mutlu anlarımızda, Taner Abi yanımızdaydı. Ve öyle olacak. Allah seni başımızdan eksik etmesin. MELİK ARGIN

İlk maça 2005’te gitmiştim. Adanaspor ile oynuyorduk. Maç gergindi. Sette, o zaman adını bilmediğim sonradan öğrendiğim ‘’Koca Semtin Abisi Taner Abiyi’’ görmüştüm. Bir elle tribünü susturup coşturuyordu. Sonra, içerde dışarda maçlara gittim. Taner Abi, olaylı GS maçında elimden tutup beni dışarı çıkarıp polisten kurtarmıştı. Hiçbir şey unutulmaz.

Taner Abi, bizim abimizden öte babamız gibiydi. Bugün de öyledir. Osman Bey’ de arada derslerimiz nasıl diye sorardı. Herkese evladı gibi davranırdı. Bugün de bu böyledir. Bizim için, bir lider ve örmek aldığımız birisidir. Yaşadıkça O’nun peşindeyiz. ERAY TURAN

O; bizim abimiz, babamız, her şeyimiz. Varlığı yeter. Allah başımızdan eksik etmesin… Gerçek bir liderdir. Birleştiricidir. Kimseyi yarı yolda bırakmayan, Karşıyaka ruhunu 7’den 70’e herkese nasıl taşımasını gerektiğini öğreten adam gibi adamdır. ÖZGÜR AKKIN

Büyük saygı duyduğumuz tribün liderimiz Taner Ütüklerli’nin tek bir işareti her şeyi çözer. Herkesi dinler, tam bir semt abisidir. SONER GEZER

Taner abi; bizim hem abimiz hem de babamız gibi sevdiğimiz gerçek bir aile babasıdır. Dünyanın en cesur ve en ileri görüşlü, olaylar anında en yerinde reaksiyonu yaratabilen bir tribün lideridir.
Herkes lafta ‘’Karşıyaka için canımızı veririz demiştir.’’ Ama O, hayatı boyunca bizim de şahit olduğumuz birçok farklı illerde yaşanan olaylarda canını hiçe sayarak hep en önde koşmuştur. Abilerini, arkadaşlarını, kardeşlerini koruyup kollamış bir savaşçıdır.

Gerçekten O’nun fikirleri ile Karşıyaka bugün hak ettiği yerde, armasındaki Ayyıldız’la, onuruyla duruyorsa ve bir şirkete satılmadan kalabildiyse O’nun sayesindedir. Gerek tribünlerimizin tek vücut olarak hareket etmesi gerekse camianın önde gelen büyüklerine gösterdiği yollar sayesindedir.

Allah başımızdan eksik etmesin. Satırlara sığmaz Taner Abimiz. Bu yolda kaybettiği abilerinin, arkadaşlarının ailelerine maddi ve manevi desteğini esirgemeyen vefalı bir dost, merhametli bir ağabeydir. ENGİN METE

Tribünün abisidir. Davası Karşıyaka’dır. Hayatını Karşıyaka’ya adamıştır. Allah başımızdan eksik etmesin. SERGEN AKGÖNÜL
Herkese kol kanat geren, birlikte gülüp birlikte ağlayan, bütün taraftarı bir araya toplayan, gruplaşmayı değil; kardeşliği, abiliği aşılayan bir insan, bir abi, diğer tribün gruplarından çok farklı ve abilerinin de abisi; ‘’Taner ağabey ’’ Allah başımızdan eksik etmesin o büyük insanı. BURAK AKAR
Taner Ütüklerli, tribün lideri olmaktan çok daha ileri şahsiyettir. O, yaşamını çok sevdiği Karşıyaka’sına adamış ve bu uğurda kavgasını sürdürmekte. İlk zamanlardaki agresifliğini bırakarak daha olgun bir kişiliğe bürünmüş semtimizin Cumhuriyet çocuğudur. Ancak uysal koyunda olmamıştır. Kâh kulüp yönetimine hesap sormuş kâh bu hoca ile bu gemi yürümez diyerek kulübü uyaracak kadar delikanlıdır. O’nun dobralığı, çevresindeki saygıyı daha da arttırmıştır.

Atatürk sevgisini, Karşıyaka maçlarında tribün koreografilerinde sadece görmüyoruz. Her daim, ‘’Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’’ nidasını, ağzından düşürmeyen Taner, saygısını çok defa Anıt Kabir ziyaretleri ile göstermiştir.

Ayrıca doğum günü kutlaması yapmak istememesi ayrı bir saygı ifadesidir. Camia içerisinde kaybettiğimiz değerler için düzenlen anma etkinlikleri, ‘’Ahde vefa.’’ budur dedirtir. Böylece, yeni nesil gençlere örnek olması O’nun liderlik vasfının ne üst düzeyde olduğunun delilidir.
Taner, bu yıl büyük bir sorumluluk üstlendi. Birincisi; takımın şampiyonluğudur. İkincisi ise, Zübeyde Ana’mızın adını taşıyan stat inşaatının derhal başlamasını sağlamaktır. Bu hedefler için elbette biz de taraftar ve Karşıyakalı olarak elimizden geleni yapacağız. NURİ HOŞER…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com