Ana sayfa » Güncel » “BU GECE MARMARA VE EGE DE ŞİMŞEKLİ BİR GECE OLACAK, 60 BİN ŞİMŞEK BEKLİYORUZ…”

“BU GECE MARMARA VE EGE DE ŞİMŞEKLİ BİR GECE OLACAK, 60 BİN ŞİMŞEK BEKLİYORUZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Artvin ve Hakkâri çevreleri ile Hatay kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava Forum sayfasından yapılan uyarıya göre bu gece Marmara ve Ege’de şimşekli bir gece bekleniyor.

  • Cumartesi 19:00 ile pazar 02:00 arasında, 7 saatte Marmara ve Ege’de 60 Bin şimşek bekliyoruz…
  • Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla çevrelerinde “squall line” yani bir fırtına hattının oluşmasını bekliyoruz. Bu hatta cumartesi akşam ve gece geç saatler arasında yüzlerce şimşek, gök gürültüsü, dolu, ani fırtına ve yer yer hortum oluşma riski bulunmaktadır. Bu şehirlerde yaşayanlar dikkatli olmalı, aksiyonlu bir cumartesi akşamı/gecesi olacak gibi.

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat), Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com