Ana sayfa » Güncel » BUNU YAPMAYAN ARAÇ SAHİBİ 1152 LİRA CEZA ÖDEYECEK…

BUNU YAPMAYAN ARAÇ SAHİBİ 1152 LİRA CEZA ÖDEYECEK…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kış aylarında trafik güvenliğini artırmak için uygulan kış lastiği uygulaması, yeniden gündeme geldi. Söz konusu zorunluluğun 1 Aralık’ta yürürlüğe gireceği duyuruldu.

Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanılıyor.

Şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda kış lastiği takılmasını zorunlu kılan kış lastiği uygulamasına uymayan araçların sürücülerine 1152 lira ceza kesiliyor.

Lastik seçimleri hakkında bilgi veren uzmanlar kış lastiklerinde üretim tarihlerine dikkat çekerek uyardı. Standart bir araç lastiğinin raf ömrünün ortalama olarak 10 yıl olduğunu belirten uzmanlar, araca takılan bir lastiğin ise ömrünün 5 yıl olduğunu ifade etti.

  1. El lastik almayı düşünen vatandaşlar için, lastiklerin üretim tarihinin çok eski olmaması ve lastiklerdeki ‘diş derinliği’ en önemli unsurlar olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni bir binek lastiğin başlangıçta diş derinliği 8-9 mm civarındadır. Yasal olarak, lastik genişliğinin %75’i ve tüm çevresi boyunca diş derinliği 1,6 mm’ye inene kadar lastikler kullanılabilir.

DOĞRU KIŞ LASTİĞİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Araç üreticilerinin tavsiye ettiği lastik ebatları kullanılmalı

Lastiğin fren ve çekiş özellikleri incelenmeli

Lastiklerin üzerinde kar logosunun yer alması gerekir

İklim özelliklerine uygun kış lastiği seçimi yapılmalı

Kış lastiklerinin üretim yılına dikkat edilmeli…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com