Ana sayfa » Güncel » KENTSEL DÖNÜŞÜM MECLİSE GELDİ, HER ŞEY SİL BAŞTAN DEĞİŞTİ!…

KENTSEL DÖNÜŞÜM MECLİSE GELDİ, HER ŞEY SİL BAŞTAN DEĞİŞTİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Hükûmet, kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak için yeni bir kanun teklifi hazırladı. Teklif, Meclis Başkanlığı’na iletildi ve AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, gelecek hafta görüşmeye başlanacağını duyurdu.

Türkiye gazetesinden Esma Altın’ın haberine göre, yeni düzenlemeyle, kentsel dönüşüme katılacak bina sahiplerinin çoğunluğu %50+1 olarak belirlenecek. Böylece, 3’te 2’lik hisse oranı kaldırılacak.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle oluşturulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın bütçesi de belirlenecek. Başkanlık, riskli yapıların tespit, tahliye ve yıkım işlemlerini yapabilecek veya yaptırabilecek.

Riskli yapıların yıkımı için maliklere 90 gün süre tanınacak. Süre içinde yıkılmayan yapılar idare tarafından yıkılacak. Yıkım masrafları da maliklerden alınacak. Teklif ayrıca, istinaf sürecindeki yapıların dilekçe süresini kısaltacak ve farklı yargılama usullerine göre açılan davaları ayıracak.

Teklifle, kentsel dönüşümü hızlandırılacak adımlar atılacak. Dönüşümden geçirilecek yapılarda aranan 3’te 2’lik hisse çoğunluğunun oranı, salt çoğunluğa düşürülerek %50+1’e indirilecek…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com