Ana sayfa » Siyaset » “HAK ELDE ETTİĞİ HALDE HARP OKULUNDAKİ MÜLAKATA KAÇ KİŞİ ALINMADI?…”

“HAK ELDE ETTİĞİ HALDE HARP OKULUNDAKİ MÜLAKATA KAÇ KİŞİ ALINMADI?…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhuriyet Halk Parrisi İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Oğuz Kaan Salıcı, bir astsubay adayının saçı uzun olduğu gerekçesiyle mülakata alınmadığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Salıcı, hazırladığı yazılı önergede Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e “Başvuru kılavuzunda mülakata gelirken ne giyilmesi konusunda bir bilgi yer alıyorsa, sınav komisyonunun yetkisinde olan bir konunun bir denizci astsubay tarafından uygulanmasının hukuki gerekçesi nedir? Mülakata girme hakkı elde edip de mülakata alınmayan aday sayısı kaçtır? Askeri öğrenci sınavlarının tüm aşamalarında birçok aday bilinçli olarak elenerek başkalarının kazanmasının önü açılmış mıdır?” sorularını yöneltti.

SALICI’DAN MİLLİ SAVUNMA BAKANI’NA SORULAR…

ANKA’da yer alan habere göre, Oğuz Kaan Salıcı, Bakan Yaşar Güler’e ayrıca şu soruları da sordu.

“-Astsubay Meslek Yüksek Okulu başvuru kılavuzunda adayların mülakata gelirken nasıl giyinecekleri konusunda herhangi bir bilgi yer almakta mıdır?

-Başvuru kılavuzunda mülakata gelirken ne giyilmesi konusunda bir bilgi yer alıyorsa, sınav komisyonunun yetkisinde olan bir konunun bir denizci astsubay tarafından uygulanmasının hukuki gerekçesi nedir?

-Astsubay Meslek Yüksek Okulu başvuru kılavuzunda mülakata gelirken nasıl giyinileceği hususu belirtilmediyse, bu astsubay mülakata giden adayları hangi gerekçeyle sınava sokmamıştır?

-Askeri öğrenci sınavlarının tüm aşamalarında birçok aday bilinçli olarak elenerek başkalarının kazanmasının önü açılmış mıdır?

-Söz konusu uygulamayla ilgili 926 sayılı TSK İç Hizmetleri Kanunu kapsamında işlem yapılacak mıdır?…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com