Ana sayfa » Güncel » MİLLET AÇLIĞA TALİM EDİYOR, ONLAR İSE 10 MİLYONLUK ARAÇ KİRALAMA İHALESİNE ÇIKIYOR!…

MİLLET AÇLIĞA TALİM EDİYOR, ONLAR İSE 10 MİLYONLUK ARAÇ KİRALAMA İHALESİNE ÇIKIYOR!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), “piyasa değeri 10 milyon lira olan makam aracı kiralamak için ihale açtığı” haberlerine ilişkin açıklama yayınladı. Kurumun bünyesinde gerçekleştirilen bütün alımların ‘kamu menfaati gözetilerek tasarruf odaklı bir bakışla, tamamen şeffaf ve hukuka uygun şekilde gerçekleştirildiği’ ifade edildi.

Kurumun bir makam aracı bulunduğunu ve söz konusu aracın kiralama süresinin dolması üzerine ihaleye çıkıldığının belirtildiği açıklamada, “Ancak haberde belirtildiği gibi ihale şartnamesinde herhangi bir marka ve modelin talep edildiği iddiası tamamen hayal ürünüdür” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, “‘Tasarruf amaçlı olarak’ istenen şartlar arasında aracın ikinci el olmasının ve 120 bin kilometreye kadar kullanılmış olmasının da kabul edileceği belirtilmiştir. Dileyenler Kamu İhale Kurumunun ihale duyurularından (EKAP üzerinden) teknik şartnameye ulaşabilirler. (İhale kayıt no: 2023/688781) Kurumumuzu yıpratmaya yönelik hazırlanan bu haber ile ilgili söz konusu gazeteye tekzip metni gönderilmiş, metnin yayımlanmaması halinde hukuki yollara başvurulacağı ifade edilmiştir.

EPDK, ‘kurulduğu günden’ bu yana verimlilik ve tasarruf odaklı çalışmayı hizmet prensiplerinin ilk sırasına koymuştur. Kurumumuz bünyesinde gerçekleştirilen bütün alımlar da kamu menfaati gözetilerek tasarruf odaklı bir bakışla, tamamen şeffaf ve hukuka uygun şekilde gerçekleştirilmektedir” denildi.

Dosyada ayrıntılı şekilde tarif edilen aracın ikinci el piyasa değerinin 10 milyon TL’ye yaklaştığı haberleri yer almıştı.

2023/688781 kayıt numaralı ihalede makam aracından istenen teknik özellik ve donanımlar şöyle:

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com