Ana sayfa » Siyaset » İMAMOĞLU EKİBİNDEN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY HAMLESİ!…

İMAMOĞLU EKİBİNDEN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY HAMLESİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında ikinci turda yüzde 47,82’yle kaybettiği cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP’de başlayan ‘değişim’ tartışması sürüyor.

Kameralar karşısında verilen mesajlar uzunca bir süredir gündemdeki yerini korurken, bu kez İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘ekibiyle’ düzenlediği toplantı sosyal medyaya sızdırıldı.

Bu gelişmeye kadar tarafların kimlerden oluştuğu konusundaki bilgiler, yalnızca kulislerde konuşulanlarla sınırlıydı. Ancak katılımcılar ve adı geçenlere bakıldığında; partinin üst düzey isimleri arasında yer alan Selin Sayek Böke, Tekin Bingöl, Gökhan Günaydın, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Muharrem Erkek, Bülent Tezcan ve Özgür Özel’in İmamoğlu ile birlikte hareket ettiğini söylemek mümkün.

Bahse konu kayıtta Tezcan tarafından hazırlanan ve Parti Meclisi’ni (PM) olağanüstü toplantıya çağırmak için verilmesi planlanan dilekçe değerlendiriliyor; ne zaman ve kim tarafından sunulması gerektiği, basına nasıl duyurulacağı konuları ele alınıyor. İmzalayanlar ve imzalaması beklenenler de, dilekçenin kendisi kadar dikkati çeken türden.

60 kişilik PM’de dilekçenin şimdilik toplam 15 kişinin imzasıyla sunulması bekleniyor. Yani ekibin dörtte birinin ‘değişim’ konusunda kararlı olduğu anlaşılıyor:

İmzalayanlar: Bülent Tezcan, Gökhan Zeybek, Tekin Bingöl, Hasan Baltacı, Umut Akdoğan, Hakan Uyanık, Erbil Aydınlık.

İmzalaması beklenenler: Selin Sayek Böke, Onursal Adıgüzel, Sevgi Kılıç, Pınar Uzun, Turan Aydoğan, Muharrem Erkek, Hakkı Süha Okay, Yaşar Selman.

Toplantıda imza sayısını ‘garantiye almak’ adına listeye Veli Ağbaba ya da Murat Emir’den birinin eklenmesi ihtimali de konuşuluyor.

KİM SIZDIRDI?
Toplantının ilk dakikalarında “katılımcı” olarak görünen ve kim olduğu bilinmeyen biri İmamoğlu’nun dikkatini çekiyor ve birkaç kez, bunun kim olduğunu soruyor. Ancak kimse müdahale etmiyor.

Sosyal medyada toplantı kaydını sızdıran kişinin, henüz kim olduğu tespit edilemeyen “katılımcı” olduğu konuşuluyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com