Ana sayfa » Güncel » ÖZTÜRK: “SÜT ÜRETİCİSİ İÇİN BIÇAK KEMİĞE DAYANDI, SIKINTILAR ÇÖZÜLMEZSE SÜT ÜRETİMİ BİTER…”

ÖZTÜRK: “SÜT ÜRETİCİSİ İÇİN BIÇAK KEMİĞE DAYANDI, SIKINTILAR ÇÖZÜLMEZSE SÜT ÜRETİMİ BİTER…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Akaryakıt ve diğer kalemlere gelen zam öncesinde Ulusal Süt Konseyi tarafından çiğ süt fiyatlarının açıklandığını söyleyen Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, “Süt üreticisi zamlardan dolayı sıkıntıda. Bu sıkıntılar çözülmezse ülkede süt üreticiliği biter ve biz dışarıdan süt almaya başlarız.” ifadelerini kullandı.

‘BİZ TİRE SÜT KOOPERATİFİ OLARAK ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ, ÖNCELİĞİMİZ ÜRETİCİ’

Bizim önceliğimiz süt üreticisi. Süt üretiminde destek vermeye başlayacak olduğumuz tek yer üretici olmalı ama görüyoruz ki artan girdi maliyetleri ve zorlayıcı ekonomik koşullardan dolayı en çok nasibini alan üretici. Peki ya üretim yapılamaz hale gelirse ne olur bunu konuşalım; üretim yapılamazsa sanayici süt bulamaz, bulduğu az miktardaki sütü yüksek fiyata alır ve tüketici yüksek fiyattan ürünleri tüketemez hale gelir.

Sağlıksız nesiller yetişir, yüzlerce üretici ve sanayici işsiz kalır fabrikalar kapanır. Biz bu sorunu gördük, sorunun haritasını çıkardık ama tüketici kelimesini kullandığımızda bunu bazı basın kuruluşları ve kurumlar farklı algılayarak siz tüketiciyi korumaya çalışıyorsunuz gibi yorumlar yaptılar. Evet biz hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumak zorundayız. Bütün kooperatiflerin kuruluş gayesi bu yöndedir. Üretici ve tüketici arasında aracısız köprü oluşturmaktır.

‘SÜT ÜRETİCİSİ İÇİN BIÇAK KEMİĞE DAYANDI’

“Şu anda a’dan z’ye herkes yapılan fiyatlarına zam yapıyor.” diyerek sözlerine devam eden Öztürk, “Akaryakıta gelen zamlardan sonra herkes fiyatlarını arttırma düşüncesinde. Ulusal Süt Konseyi’nin bir hafta önce açıkladığı fiyat iyice gerilerde kaldı. Bu fiyatlarla bu işlerin yürümesi mümkün değil. Kaldı ki; süt fiyatları sabit kalırken, bir ay boyunca yapılan yem zamlarına hiçbir yetkili dur demedi. Üstüne üstlük doğalgaz, elektrik ve akaryakıt zamları insanları çileden çıkardı. Son gün içerisinde süt üreticilerinin psikolojik olarak sorunlar yaşamaya başladığı bir döneme geldik. Bunu nasıl düzeltirler hepsini ileride göreceğiz. Artık her şey belli bir noktaya geldi. Süt üreticisi için bıçak kemiğe dayandı.” diye konuştu.

‘İSTİKRARI SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR’

Süt fiyatının ne olması gerektiği konusunda bir rakam vermekte zorlandıklarını ifade eden Osman Öztürk, “ Şu anda süt fiyatına 15 lira olsun desek, iki gün sonra akaryakıta yine zam gelirse bu fiyatın bir kıymeti mi kalacak? Bizim istikrarı sağlamamız gerekiyor. Süt üreticisine, ‘Sen bu sütü üret.

Ben senin refah bir şekilde yaşamanı garanti edeceğim ve buradan çıkan ürünleri uygun bir şekilde tüketiciye ulaştıracağım’ diye garanti verilmesi gerekiyor. Daha arttırılan fiyatın sonuçlarını göremeden gelen zamlar bizi olumsuz etkiledi. Buna bir dur demek lazım” dedi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com