Ana sayfa » Siyaset » DANIŞTAY’DAN ‘ZEYTİNLİKLER’ HAKKINDA KARAR…

DANIŞTAY’DAN ‘ZEYTİNLİKLER’ HAKKINDA KARAR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Danıştay 8. Dairesi, HKP’nin zeytinlik alanlarda madencilik yapılabilmesinin önünü açan maden yönetmeliğinin iptali istemiyle açtığı davayı, “yönetmelik ile parti arasında ilişki bulunmadığı” gerekçesiyle “ehliyet” yönünden reddetti. 2 üye hakim ise “ülke menfaatine” işaret ederek, karara muhalif kaldı.

Halkın Kurtuluş Partisi, zeytinlik alanlarda madencilik yapılmasının önünü açan maden yönetmeliğindeki değişikliğin iptali istemiyle Danıştay’da dava açtı. Danıştay 8. Dairesi, davayı “ehliyet” yönünden reddetti. Kararda, “yönetmelik ile davacı siyasi parti arasında güncel, kişisel ve meşru bir menfaat ilişkisinin bulunmadığı” savunuldu.

Karara muhalif kalan iki üye hakim ise şu şerhi düştü:

“Davacı siyasi partinin ülke düzeyinde örgütlenmiş ve ülke menfaatini gözeterek ülke çapında kamu yararı için faaliyet göstermek üzere teşkilatlanmış bir tüzel kişiliği bulunmaktadır. Uyuşmazlık, Türkiye Cumhuriyeti Anayasa ile korunma altına alınan çevre hakkı ile ilgili olduğundan ve davacı partinin kamu yararı gözeterek çevre hukuku ile ilgili düzenlemelere karşı dava açma ehliyetinin olduğu tartışmasız bulunduğundan davanın ehliyet yönünden reddi yolundaki karara katılmıyoruz.”

DİDDK’YE TAŞINACAK…

HKP avukatları, ret kararına 30 gün içinde itiraz ederek davayı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na taşıyacaklarını açıkladı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com