Ana sayfa » Yerel » YATEK YAT İNŞAA VE ÇEKEK ALANI MÜHÜRLENDİ, FİRMA YÖNETİMİ SUSKUN KALDI.. ALİAĞA HALKI SORUYOR: “NELER OLUYOR?…

YATEK YAT İNŞAA VE ÇEKEK ALANI MÜHÜRLENDİ, FİRMA YÖNETİMİ SUSKUN KALDI.. ALİAĞA HALKI SORUYOR: “NELER OLUYOR?…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa İlçesi, Çaltılıdere köyü, Hacı Ahmet Koyu’nda, 150 milyon Euro’luk yatırımla 1.200 dönümlük saha yat inşa ve çekek alanı olarak belirlenen alanda, yat inşa ve çekek alanı inşaatı geçtiğimiz hafta mühürlendi

10 bin kişiye istihdam olanağı sağlayıp 500 milyon euro civarında ihracat yapacağı açıklanan Yat tersanesinin inşaatı halen devam ederken mühürlenmesi şaşkınlık yarattı.

Kuzey Ege Haber’e bildirimde bulunan vatandaşlar durumla ilgili bilgi edinmek istediklerini ifade ettiler. Sorumlu gazetecilik anlayışı gereği olarak yaptığımız araştırma da bazı kesin olmayan bilgilere ulaştık. YATEK yetkililerinden bir haftaya yakın bir süre konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatacak herhangi bir açıklama yapılmamış olması olayı daha da ilginç kılıyor.

Bu bağlamda Aliağa Halkı adına soruyoruz:

1- YATEK, hangi prosedürü yerine getirmediği için mühürlendi?. Bunun sebebi, imar mevzuatına aykırı bir davranış mıdır?, yoksa deprem yönetmeliğine aykırı bir durum mu söz konusudur, ve/veya daha farklı bir şey mi söz konusudur?.

2- 150 milyon dolarlık bir yatırım mühürlenmişken neden firma yetkilileri herhangi bir açıklama yapmamıştır?, bu suskunluğun sebebi nedir?.

3-İnşaat bu yıl içinde bitirilip üretim faaliyeti başlayacak diye duyurulmuştu, fiili gerçekleşme bakımından bir sorun yaşanmakta mıdır, yoksa inşaat belirlenen tarihte bitirilecek midir?.

Sorularımıza yanıt verildiğinde bunları Aliağa Halkı ile paylaşacağız, bölge için önemli bir yatırım olarak düşündüğümüz bu konuyu irdelemeye devam edeceğiz…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com