Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » James Webb Teleskobu, Satürn’ün Büyüleyici Parlak Halkalarını Görüntülendi…

James Webb Teleskobu, Satürn’ün Büyüleyici Parlak Halkalarını Görüntülendi…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-2022 yılının yaz aylarından bu yana uzayın derinliklerini en net haliyle bize gösteren James Webb Uzay Teleskobu, kendi sistemimizi de zaman zaman görmediğimiz haliyle gösteriyor. Teleskop, son olarak Güneş Sistemi’nin halkalı devi Satürn’ü fotoğrafladı.

Sistemimizin en büyük ikinci gezegeni Satürn, paylaşılan fotoğraflarda sanat eseri gibi poz verdi. Teleskopta kullanılan kızılötesi filtreler sonucunda halkalar parlak beyaz, gezegenin kendisi ise siyaha yakın tonla gözüktü.

Görüntü teleskoptaki uzun dalga boyu filtresiyle çekildi. Kısa dalga boyu filtresiyle çekilen görüntülerde ise Satürn’ün farklı gazlardan oluşan bulut katmanları seçilebilir hale geldi:

Görüntüler bizleri sadece büyümekle kalırken bilim dünyası, bu görüntüler ve sonrakilerle yeni keşiflere imza atmayı hedefliyor. Yukarıda gördüğümüz fotoğrafların ardındaki Leicester Üniversitesi’nden Leigh Fletcher’in ekibi, Satürn’ün uydularının ve orta dalga boyu filtreli görüntülerinin de çekilmesini istemişti.

Bu görüntüler de bugün paylaşıldı. Ekip, yeni görüntülerle Satürn’ün bugüne kadar keşfedilmemiş uydularının da keşfedilebileceğini belirtiyor.

Teleskop tarafından görüntülenen Satürn, kızılötesi dalga boyunda oldukça karanlık gözüküyor. Bunun nedeni, metan gazının atmosfere düşen güneş ışınlarının neredeyse tamamını emmesi. Ancak gezegenin halkaları ise büyüleyici bir parıltıya sahip…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com