Ana sayfa » Güncel » Çiğdem Çimen: “HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR KÖTÜ KARŞIYAKALI OLMAK…

Çiğdem Çimen: “HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR KÖTÜ KARŞIYAKALI OLMAK…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Haziran 1924 tarihinde, Karşıyaka’yı ziyaret etmiş ve Karşıyaka Spor Kulübü’nün armasını ‘’Ay Yıldız’’ ile onurlandırmıştır.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu gururu kendilerine armağan ettiği Karşıyakalılar, İzmir’in dağlarında açan çiçektir. Cumhuriyet değerlerinin teminatıdır. Ata’sına ve kurduğu Cumhuriyet’e canı pahasına sahip çıkan Kafkaflılar, haykıracak son nefesleri kalmasa bile son sözleri: ‘’Yaşasın Karşıyaka, yaşasın Kaf Sin Kaf, Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve büyük Türkiye Cumhuriyeti’dir.’’

Karşıyaka denilince akla ilk gelen isimlerin başında gelen, Karşıyaka Çarşı’nın kurucularından, taraftarın ‘’abilerin abisi’’ olarak sevip saygı gösterdiği tribün lideri Taner Ütüklerli için de Karşıyaka; demokrasiyi, medeniyeti, Atatürk ilke ve devrimlerini yaşam biçimi edinmiş ülkemizin en özgün yeridir. Ütüklerli, bu düşünceleriyle Kaf Sin Kaf’ının hak ettiği şekilde yani kongre üyelerinin onaylayacağı şekilde yönetilmesi gerektiğine işaret ediyor.

Ve Karşıyaka Spor Kulübü’nün, O’nun için ömrünü verenlerin olduğunu, kimsenin de bu gerçeği görmezden gelerek haddini aşamayacağını belirtiyor. Kendisi gibi yeşil kırmızılı renklere gönül verenler için ‘’Karşıyaka’’nın bir yaşam tarzı olduğunu defalarca yazıp çizdi. En önemlisi de Karşıyaka’nın bir spor kulübü ve kulübün de kuruluş amacının futbol takımı olduğunu unutturmuyor.

Geçtiğimiz günlerde Taner Ütüklerli, ‘’Başkan dediğin; herkesin, her şubenin, her yöneticinin başkanı olur.’’ İfadelerinin yer aldığı bir açıklamada bulunarak kulüpte yaşanan çifte standardı gözler önüne serdi. Takdir kamuoyunun ve hiç şüphesiz büyük Karşıyaka taraftarınındır.

Karşıyaka Spor Kulübü’nün başkanı her kim olursa olsun; yeri geldiğinde hiç yüksünmeden büyük taraftardan özür dilemesini bilen, yeri geldiğinde kendini eleştirebilen bir kişinin olması gerektiğinin altını çizen Ütüklerli, bu gibi tutum ve davranışta bulunmayanların yerini KSK için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacak, Karşıyaka’yı layığı ile temsil edebilecek, koltuk sevdasına düşmeyen kişilerden oluşan güçlü bir oluşma bırakmayı bilmesinin bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

Sadece söylemekle de yetinmeyen Ütüklerli, Karşıyaka’yı kim hak ettiği yere taşıyabilecek güçteyse, kulübü kim büyüterek taraftarın davasına ortak olacaksa, Ay Yıldızlı tarihi armayı kim en yukarıya taşıtacaksa onun tarafında olacağını açıkça ilan etti. ‘’Yaşa, Var Ol, Kaf Sin Kaf’’, şiarıyla hayatını adadığı davasından taviz vermeden, temsil ettiği Karşıyaka camiasının desteği, inancı ve güveni ile yoluna devam eden Taner Ütüklerli; Karşıyaka’ya gönül verenlerin anlamakla inat edenlere: ‘’Bırakın gidin, kulübümüzün önünü açın’’ diyor.

Birçok sorunu çözen ama özellikle kulübün futboldaki başarısını sağlamak yerine; yanlış hoca seçiminde bulunan ve yetersiz bir yönetim oluşturan başkanı en kötü zamanlarda destekleyerek, son ana dek inancını kaybetmeyerek büyük bir hata da bulunduğunu söylemekten çekinmedi Ütüklerli. Ve kendi öngörüsü ile kulübü için ne doğru ise onu yerine getirmeye devam ediyor. Kendi çıkarını düşünmeden, kulübü için elinden gelenin çok daha fazlasını yaparak kötü bir Karşıyakalı olmayı kabul ediyor. İşte bu nedenle; ‘’ HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR KÖTÜ KARŞIYAKALI OLMAK!

Keşke, herkes en az Ütüklerli gibi kötü bir Karşıyakalı olsa. Olsa da yarınların ışığı olacağı inanılan futbol altyapısına Karşıyaka Çarşı gibi her ay düzenli olarak destek verse… Ya da evi olarak gördüğü kulübü Karşıyaka’da kalmak istediği halde, beklenilen ilgiyi göremediği için takımına veda üzere uçağa binip giderken buna izin vermeyip Fatih Taşdelen’in yeniden imza atmasını sağlasa…

Kişilerle bir derdi olmadığını, mücadelesinin sadece ve sadece Karşıyaka’yı hep bir adım daha ileriye taşımak olduğunu gösterse… Önemli olanın dava adamı olmak olduğunu cümle aleme gösteren Taner Ütüklerli’ye sonsuz teşekkürler… Fatih Daşdelen, bir yıl daha Karşıyaka’da… Hayırlı uğurlu olsun bütün camiaya…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com