Ana sayfa » Güncel » MERDAN YANARDAĞ TUTUKLANDI, TELE 1’E İNCELEME BAŞLATILDI…

MERDAN YANARDAĞ TUTUKLANDI, TELE 1’E İNCELEME BAŞLATILDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Merdan Yanardağ’ın televizyon programında PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek “Suçu ve suçluyu övme” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” gerekçeleriyle resen soruşturma başlattı.

Yanardağ, dün yayın esnasında kanalın ofisine gelen polis memurları tarafından yayın sonrasında gözaltına alındı.

Bu sabah Çağlayan Adliyesi’ne getirilen Yanardağ, daha sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen Gazeteci Merdan Yanardağ, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TELE 1’E İNCELEME…
Öte yandan Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de TELE1 hakkında inceleme başlatıldığını açıklamıştı. Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullanmıştı.

Merdan Yanardağ da sosyal medya hesabından Şahin’e verdiği yanıtta, “Ebubekir Bey, kimseyi öven yok. Tam tersine, Apo’yu öven ve yeni bir çözüm sürecinin yolunu döşeyen AKP milletvekili Galip Ensarioğlu’nun çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını eleştiren bir program var. Seçim sürecindeki gibi, montaj videolara dayanarak bahane aramayın” demişti.

GÖZALTI TEPKİ ÇEKTİ…

HDP’den yapılan açıklamada Yanardağ hakkında soruşturma açılmasına tepki gösterildi. Partinin Twitter hesabından, “AKP iktidarı özgürlüklerin kullanılmasını engellemek için medya üzerinde ceza politikasını sürdürmektedir. RTÜK, bu tutumundan vazgeçmeli, muhalif kanallara yönelik baskıları sonlandırmalıdır. Yargının ise Sayın Öcalan’a uygulanan tecride eleştiri yapanlara karşı değil, İmralı’da yasaları uygulamayanlara karşı harekete geçmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” paylaşımı yapıldı.

GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN AÇIKLAMA…

Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada ise “Merdan Yanardağ’ın bir linç kampanyası sonucu gözaltına alınmasını kınıyoruz! Bu ne demokrasiyle ne yargı bağımsızlığıyla bağdaşır. İfade özgürlüğü önündeki engelleri hep beraber kaldıracağız” denildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyet Yönetim Kurulu da, “Merdan Yanardağ, Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı değerlendirmenin gerekçesini paylaşmıştır. Meslektaşımız ifade özgürlüğü hakkını kullanmıştır. Bir an önce meslektaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Gazeteci Merdan Yanardağ, TELE1’de yaptığı bir konuşmada, “Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru gören, çözümleyen son derece zeki bir kişidir” demişti…

Kaynak: Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com