Ana sayfa » Güncel » PETROL-İŞ, 29. DÖNEM 11. OLAĞAN GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI…

PETROL-İŞ, 29. DÖNEM 11. OLAĞAN GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Petrol-İş Genel Merkezinin 29. Dönem 11. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Genel Başkan Süleyman Akyüz’ün başkanlığında toplandı. Bununla ilgili Sendika yönetiminden yapılan açıklama şöyle:

Sendikamız 29. Dönem 11. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplandı. 14-15 Haziran tarihlerinde Afyonkarahisar’da yapılan toplantıda ülkemizde yaşanan güncel gelişmeler, emeğin gündemini oluşturan başlıklar ile Petrol-İş’in idari ve örgütsel yapısı ele alınıyor.

Sendikamız 29. Dönem 11. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu 14-15 Haziran 2023 tarihinde Afyonkarahisar’da toplandı. Toplantı Merkez Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları ile Şube Başkan ve Başkan Yardımcılarının katılımıyla yapılıyor.

İki gün sürecek olan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu 14 Haziran Çarşamba günü saat 09.30’da sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz’ün açış konuşmasıyla başladı. Genel Başkanımız çerçeve niteliğindeki konuşmasının ilk bölümünde MKE’de yaşanan patlamada hayatını kaybeden üyelerimizi, kalp krizi sonrası hayatını kaybeden sendikamız Trakya Şube Başkan Yardımcısını, Bandırma Şube eski Şube Başkanını ve Düzce Şubemiz de hayatını kaybeden üyemizi andı. Ayrıca Ankara’ya toplantı için giderken trafik kazası geçiren Adana Şube Yönetimi ve BOTAŞ temsilcisi üyemize geçmiş olsun dileğini iletti.

Genel Başkan Akyüz konuşmasının devamında MKE’de yaşanan patlamanın nedenleri ve alınması gereken önlemler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin etkilerinin devam ettiğini belirterek, Petrol-İş’in dayanışma çalışmalarına ilişkin verileri aktardı.

Asgari ücretin Temmuz ayında yeniden belirleneceğini belirten Genel Başkan, asgari ücret toplumuna dönüşmemek için kademeler arasındaki dengenin de sağlanması gerektiğini belirtti. Akyüz, sendikamızın Eylül ayında yapacağı Genel Kuruluna ilişkin çalışmaların da yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Petrol-İş’in toplu sözleşme, örgütlenme ve eğitim çalışmalarının sürdüğünü, yoğun bir toplu sözleşme sürecini başarıyla sonuçlandığının altını çizen Genel Başkan, örgütlenme çalışmalarının sonuç verdiğini binlerce yeni üyenin Petrol-İş çatısı altına geldiğinin vurguladı.

Genel Başkanımız konuşmasının ardından Başkanlar Kurulu toplantısı, Merkez Yöneticilerimizin kendi yetki alanlarına yönelik yaptıkları çerçeve sunumları ve şube yöneticilerinin değerlendirmeleriyle devam etti…

blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com