Ana sayfa » Güncel » EYT’LİLERDEN SANATÇILARA ÇAĞRI: “BİZE BİR BORCUNUZ VAR, DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ…”

EYT’LİLERDEN SANATÇILARA ÇAĞRI: “BİZE BİR BORCUNUZ VAR, DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların EYT Federasyonu öncülüğünde verdiği tarihi mücadele, kısmen de olsa yıllar süren mağduriyetin çözümünü sağladı.

AKP iktidarı, yıllardır görmezden geldiği EYT meselesini, seçim sürecinde gündemine aldı ve yaptığı düzenlemeyle milyonlarca vatandaşın emekli olmasını sağladı. Ancak hala çözüme kavuşmamış sorunlar var. Başta 5000 primi dolduranların emekli edileceği söylendiği için askerlik ve doğum borçlanması yapan ancak düzenleme Meclis’e geldiğinde 5 bin 975 güne kadar beklemesi gerektiğini öğrenip, borçlarıyla baş başa kalan EYT’liler var.

Staj ve çıraklık döneminde yatan sigortaları emeklilik başlangıcı sayılmadığı için EYT düzenlemesinden yararlanamayanlar var. Aylık bağlama oranları düşürüldüğü için emekli olsa da maaşları bir hayli düşük olanlar var. Çözüme kavuşmamış intibak yasası var. Yani EYT meselesi tam anlamıyla çözülmüş değil. Bu nedenle de EYT Federasyonu, mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda da özellikle Twitter’da hasgtaglar açarak TAG çalışmaları yapıyor, gündem oluşturmaya çabalıyor.

Emekli maaşına ihtiyacı olan ya da olmayan pek çok vatandaş, EYT düzenlemesinden yararlanarak emekli oldu. EYT Federasyonu’nun verdiği mücadele sayesinde emekli olan isimler arasında ünlüler de var. Ses sanatçısı Teoman, Demet Akalın ve eski manken Ebru Şallı, EYT düzenlemesi ile emekli olan ünlülerden. EYT Federasyonu eski Yöneticisi Alper Özüpak, yaptığı paylaşımla bu isimlere çağrı yaptı, Teoman, Ebru Şallı, Demet Akalın’ı Twitter’dan etiketleyen Alper Özüpak, “EYT’liler 14 yıldır mücadele ederek kısmi de olsa hak kazandı. Sizler bizim mücadelemizle emekli oldunuz, bu sebeple bize bir borcunuz var. EYT Federasyonu iletişime geçmenizi bekliyoruz” dedi.

Yani Özüpak paylaşımında, sanatçılardan kendilerinin sesini duyurması, haklarını savunması için destek istedi. Bakalım, EYT’lilerin bu çağrısına Teoman, Ebru Şallı ve Demet Akalın, nasıl karşılık verecek?…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com