Ana sayfa » Güncel » Avustralya’daki Yangın Nedeniyle New York’ta Gökyüzü Turuncuya Büründü…

Avustralya’daki Yangın Nedeniyle New York’ta Gökyüzü Turuncuya Büründü…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Son yıllarda özellikle Avustralya ve Kuzey Amerika kıtasında devasa orman yangınları meydana gelirken, yangınlardan çıkan duman da yüzlerce kilometrelik alanda hayatı felç ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kanada’da çıkan yangın da bunun son örneği oldu.

Quebec ve Ottava şehirleri arasında eş zamanlı olarak süren yüzü aşkın orman yangını, havaya kalın bir duman tabakası yayılmasına neden oldu. Bu dumanlar, Quebec’ten yaklaşık 700 kilometre uzaktaki New York şehrine kadar ulaştı, gökyüzünü turuncuya boyadı. Fakat beraberinde ciddi sağlık riskleri de getirdi.

New York, şu anda en kirli havaya sahip şehir!
New York’un hava kalitesi endeksi, yangın dumanlarının etkisiyle 342’ye kadar yükseldi. Bu sayı, risk düzeyi “son derece zararlı” olarak belirlenen endeks kategorisine denk geliyor. Ayrıca New York, 342 ile şu anda dünyanın en kirli havasına ev sahipliği yapıyor.

New York City Belediye Başkanı Eric Adams, vatandaşların evlerinde camlarını kapatarak kalmalarını söylerken geleceğe yönelik endişesini de “Bu büyüklükte böyle bir şeyi ilk kez deneyimliyoruz. Son olmayacak.” ifadeleriyle paylaştı.

Elbette yangın dumanları yalnızca New York’u etkilemedi. ABD’nin doğu kesiminin büyük bir bölümünde yangın dumanları kendisini hissettirdi. En yoğun dumanlar ise New York üzerinden geçti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com