Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Türk Astronotlar da Uzaya Böyle Gidecek: Axiom Space’in Ax-2 Görevi Bu Gece Gerçekleşecek…

Türk Astronotlar da Uzaya Böyle Gidecek: Axiom Space’in Ax-2 Görevi Bu Gece Gerçekleşecek…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bildiğiniz üzere Türkiye Uzay Ajansı Uluslararası Uzay İstasyonu’na iki Türk astronot göndermeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda isimleri açıklanan ilk Türk astronotların uzay yolculuğu ise Axiom Space ortaklığında, SpaceX roket ve araçlarıyla gerçekleşecek.

Bir uzay turizmi şirketi olan Axiom Space, Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronot taşıyacağı bir diğer görevini bu gece gerçekleştirecek. 4 kişilik bir ekibin çıkacağı yolculukta iki Suudi Arabistanlı astronot, bir NASA astronotu ve bir de pilot yer alacak. Bu görev aynı zamanda ISS’e düzenlenen ikinci özel astronot görevi de olacak.

Suudi Arabistan’ın ilk kadın astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu’na gitmeye hazırlanıyor;

Suudi Arabistan’ın ilk astronotlarından Rayyanah Barnawi ve Ali AlQarni uzay istasyonuna doğru bu gece yola çıkacak. Barnawi, aynı zamanda uzaya çıkan ilk Suudi kadın olacak.

Görev her zaman olduğu gibi canlı yayınlanacak. Astronotlar, ISS’de 8 gün geçirecek. Görev ise toplamda 10 gün sürecek. Şu an için fırlatmanın önünde bir engel görünmüyor ancak hava durumundaki ufak bir değişim bile bu tür görevlerin ertelenmesine neden olabiliyor.

Bir de ufak uyarı; YouTube’da sık sık karşılaştığımız sahte hesapla yayın açıp dolandırıcılık yapma vakaları bu görev için de anında ortaya çıkmış. Doğru yayını takip ettiğinizden emin olun ve Elon Musk’tan size dev hediyeler verildiği söylenen linklere tıklamaktan kaçının. Keyifli seyirler…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com